Gáláztunk a kupameccsen

A Debreceni Egyetem alakulata fölényes diadallal nyitotta a 2022-es esztendőt.

A DEAC férfi futsalcsapata hétfőn megkezdte a szereplését a Magyar Kupában. Elek Gergő legénysége nem titkoltan a továbbjutás reményében utazott el az NB II Keleti csoportjában edződő Nyírség otthonába. Együttesünk végül nagyon simán vette az akadályt, így várhatja a következő kör sorsolását.

A találkozó első találatát Faragó Lajos szerezte a második percben, majd kicsit később Szabó Ábel köszönt be. A folytatásban Tóth Ádám vette be a saját kapuját, aztán Faragó villant meg újra, a kilencedik minutumban pedig Harmati Tamás ünnepelhetett. A szünetig még egyszer zördült meg a hazai háló: Tóth után Jócsák Dávid lőtt öngólt.

A második játékrészben sem vettük le a lábunkat a gázpedálról. Rácz Zsolt lövését nem tudta védeni a Nyírség kapusa, ezzel már héttel vezettünk. A sérüléséből visszatérő Siska Gergő szintén kivette a részét a gólgálából, aztán ismét Harmati fejezett be egy támadást. Ezt követően jött a Rodrigo-show, brazil légiósunk négy perc alatt négyszer mattolta az ellenfél védelmét. A végeredményt Harmati állította be a 38. minutumban.

A DEAC ezzel a parádés sikerrel bejutott a legjobb tizenhat közé. Faragóéknak hétfőn biztosan nehezebb dolguk lesz, hiszen ekkor a Veszprémet látják vendégül az NB I-ben.

Magyar Kupa 2. forduló
Nyírség FC-DEAC 0-14 (0-6)
gólszerzők: Faragó L. (2., 7.), Szabó Á. (3.), Tóth Á. (6. – öngól), Harmati (9., 30., 38.), Jócsák (11. – öngól), Rácz (26.), Siska (29.), Rodrigo (33., 34., 35., 37.)
A DEAC összeállítása: Tóth B. – Faragó, Harmati, Szentes-Bíró, Szabó Á. Cserék: Dobi, Krajcsi, Vass, Siska, Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz, Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő.