Gólerős futsalost igazoltunk

A Nyírbátornak búcsút intő Szabó Steven a Debreceni Egyetem alakulatával megcélozza a felsőházat az NB I-ben.

Zajlik a csapatépítés a DEAC férfi futsalosainál. Pár napja beszámoltunk arról, hogy nyolc játékos az új idényben már nem az együttesünket fogja erősíteni. A vezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy megfelelő módon pótolja a távozókat, és az biztossá vált, hogy Szabó Steven nálunk folytatja a karrierjét. A 23 éves játékos az előző két évben a Nyírbátorban tette le a névjegyét. Szabó nem fukarkodott a gólokkal a 2023/24-es szezonban, az NB I alapszakaszában 17, az alsóházban pedig 13 találatig jutott.

Tetszett az a jövőkép, amelyet Tihanyi Csaba vezetőedző felvázolt nekem, ezért fogadtam el a DEAC ajánlatát. Csabi elmondta, hogy jövőre ismét a felsőházba jutás a cél. Szeretnék húzóemberré válni itt, és minél jobb teljesítménnyel előrukkolni. Jól sikerült a legutóbbi idényem, de maximalista embernek tartom magam, így sosem vagyok teljesen elégedett. Szerettem volna megszerezni a gólkirályi címet, ám ez nem jött össze, bízom benne, hogy a DEAC-ban ez is sikerülhet. A leendő csapattársaim közül pár embert ismerek, ezért nem hiszem, hogy gondot okozna a beilleszkedés, egyébként ezzel korábban még sosem gyűlt meg a bajom. Júliusban kezdjük a felkészülést, ennek köszönhetően addig bőven jut idő a pihenésre. Kell is a feltöltődés, mivel a futsal mellett futballoztam is (a megye I-es Kállósemjént erősítette – a szerk.), így elég zsúfolt volt a programom – fogalmazott Szabó Steven, aki nyártól csak a futsalra fog összpontosítani.

Szabó Steven és Tihanyi Csaba vezetőedző

Új szerzeményünk esetében megkerülhetetlen téma a nem mindennapi keresztneve.

Apukámnak megtetszett, ezért kaptam meg ezt. Egyébként olykor adódnak bonyodalmak, többször előfordult már, hogy nem tudták helyesen kiejteni a keresztnevem – zárta mondandóját Szabó Steven.

A főképen Szabó Steven és a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna látható.