Gólgazdag meccsen nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata azt is elbírta, hogy a hiányzók miatt szűkös kerettel állt ki a bajnokira.

U15-ös leány futsalcsapatunk a bajnokság 13. fordulójában a Gödöllőt fogadta a Kecskeméti János Sportcsarnokban. Eddigi mérlegünk kettőből kettő győzelem volt a gödöllőiek ellen: az első találkozón magabiztosan nyertünk, idegenben azonban meg kellett izzadnunk a három pontért. Quirikó Vivien vezetőedző most nem lehetett a csapattal, de a lányok jó kezekben voltak, hiszen Balogh József és Nagy Anikó irányította őket.

Nehéz mérkőzésnek néztünk elébe, ugyanis különböző okok miatt több játékosunk is hiányzott. A vendégek kezdtek jobban, már az első percben megszerezték a vezetést, de szerencsére szinte azonnal válaszolni tudtunk Homovics Zita találatával. A szünetig Homovics megduplázta góljai számát, mellette csapatkapitányunk, Rácz Aliz ugyancsak eredményes volt, így a félidőben 3-1-re vezettünk.

A második játékrész elején Debreceni Zara megszerezte negyedik gólunkat, egy perccel később azonban a gödöllőiek is beköszöntek. Az utolsó minutumban Homovics ismét megzörgette a vendégek hálóját, akik erre még válaszoltak, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben. A gólszerzők mellett ki kell emelni a többi debreceni játékost, hiszen Papp Iringó és Veres Nadin hatalmas munkát végzett mezőnyben, Szilágyi Lilla pedig rögtön győzelemmel debütált a kapuban első futsalmeccsén.

A kezdő sípszó után bealudtunk kissé, emiatt az első percben gólt szerzett az ellenfél, de erre egy minutummal később válaszoltunk. Onnantól kezdve átvettük az irányítást. A játékot mi uraltuk, sok felépített támadásunk volt és több komolyabb helyzetig is eljutottunk. Szép gólokat rúgtunk, külön öröm, hogy a gyakorolt pontrúgásokból szintén eredményesek tudtunk lenni. Büszke vagyok a lányokra, hiszen egy cserével végig ugyanolyan intenzitással tudtuk uralni a találkozót, emiatt egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk – összegzett Nagy Anikó

DEAC – Gödöllői SK 5-3 (3-1)
Gólszerzők: Homovics Zita (2., 11., 40., Rácz Alíz (13.), Debreceni Zara (36.), ill. Bodnár Kinga (1., 37.),
Baranyai Anna (40.)
A DEAC összeállítása: Szilágyi Lilla – Rácz Alíz, Papp Iringó, Veres Nadin, Homovics Zita. Csere: Debreceni Zara.