Gólparádé és fölényes diadal

A DEAC a három gólig jutó Szentes-Bíró Tamás vezérletével magabiztosan múlta felül a nyírgyulajiakat.

A Debreceni Egyetem csapata a sereghajtó Nyírgyulajt látta vendégül a DESOK-ban. A koronavírus miatt elrendelt szigorításoknak köszönhetően zárt kapuk mögött rendezték meg a bajnokit. A vendégek dolgát egyébként több hiányzó is megnehezítette.

Nem sokat teketóriáztunk, Bereczet szabálytalanul állították meg, Szentes-Bíró Tamás pedig gólra váltotta a szabadrúgást a második minutumban. Jóval veszélyesebben játszottunk, ezt tükrözte Kántor kapufája is. Ezt követően Szabó Lajos és Rácz Zsolt kísérletét is fogta Dobó. Egy szöglet után Kántor elemi erővel bombázott a jobb felső sarokba. Az első félidő derekán Kondás vette fel a megkülönböztető mezt, de az öt a négy elleni felállásból sem tudott profitálni Lovas Norbert legénysége. Egy pontrúgásnál Dobi hárított, majd Szentes-Bíró ismét megvillant. Kis híján szépítettek a vendégek, de a kapu előtti kavarosdást követően Nahornyi a kapufát találta el. Harmincnyolc másodperccel a szünet előtt Szentes-Bíró lökete a hálóőr lábai között jutott a gólvonalon túlra.

A második játékrész alaphangját Dobi adta meg egy védéssel. Siska fülelt le egy átadást, majd Bereczet hozta helyzetbe, akinek a fejese a kapuban kötött ki. Nagy Bence kozmetikázott az álláson, de folytatódott a DEAC-henger. Kondás rossz passzát Tóth góllal büntette, majd egy szép összjáték végén Szabó is ünnepelhetett (Rácz volt a feladó). Faragó Lajos módosította 8-1-re az eredményt, játékosunk második sanszát értékesítette. Elek Gergő vezetőedző a fiataloknak (Tóth Benedek és Szabó Ábel) is lehetőséget adott. A kegyelemdöfést Siska vitte be, az asszisztot Berecz neve mellé írhattuk.

Csapatunk megérdemelten tartotta itthon a három pontot, ezzel újabb lépést tett a felsőház felé.

A negyedik helyen álló DEAC a következő játéknapon a Fradival csap össze a Népligetben.

NB I 10. forduló
DEAC-Nyírgyulaj 9-1 (4-0)
Gólszerző: Szentes-Bíró (2., 14., 20.), Kántor (5.), Berecz (25.), Tóth A. (28.), Szabó L. (29.), Faragó (32.), Siska (40.), ill. Nagy B. (25.)

Derencsényi István fotói a mérkőzésről