Gólzáporos győzelem

A brazil Rodrigo remekül mutatkozott be a Debreceni Egyetem csapatában.

A válogatott szünet után a DEAC férfi futsalosai az Aramist fogadták a DESOK-ban hétfő este. A nyáron szerződtetett Rodrigo először került be a keretünkbe, Elek Gergő vezetőedző bizalmát pedig kiváló teljesítménnyel hálálta meg.

A vendégek előtt adódott a meccs első helyzete, de Fekete Márk kísérlete nem jutott be a kapunkba. Ezt követően egyre nagyobb fölényben játszottunk, ellenfelünk kapusa, Soós Arnold nem unatkozott. Soós Harmati és Rodrigo távoli bombájának még megtalálta az ellenszerét, ám a harmadik percben Szabó Ábel passza után már Rodrigo ünnepelhette az első NB I-es találatát. Ekkor még kevesen gondolták, hogy igazi gólparádé veszi kezdetét. Az első félidő derekán dupláztuk meg az előnyünket, Szentes-Bíró elvitte a kapus mellett a labdát, majd öt méterről higgadtan gurított a jobb alsóba. Szűk hét minutummal a szünet előtt az ötödik faultját is összegyűjtötte a zöld-fehér alakulat. Nem sokkal később Harmatit is csak szabálytalanul tudták megállítani, így jöhetett a kisbüntető, amit Thiago értékesített. Egy szépen felépített támadás végén Rodrigo köszönt be újra, ezzel zárult az első félidő.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, főleg DEAC-lehetőségeket lehetett feljegyezni. A 25. minutumban újra Szentes-Bíró ragadtatta tapsra a szurkolókat, az asszisztot Siska Gergő adta. Kis túlzással a középkezdés után jött a szépítés, Bognár Bence távoli lökete akadt be. Harmati Tamás is megvillant, kilenc méterről küldte a játékszert a jobb alsóba.

Az utolsó tíz percben sem unatkozhattunk, előbb Büki kozmetikázott az eredményen, aztán Thiago és Berecz is kihasználta, hogy az Aramis átállt az öt a négy elleni taktikára, vagyis mindkét játékosunk bevette az üresen tátongó kaput. Büki is duplázhatott volna, de a tízméterest fölé bombázta, így maradt a 8-2. A végén trénerünk a fiatalokat (Serestyén Szabolcsot, Sándor Attilát) is bátran pályára küldhette.

Együttesünk három fordulót követően hibátlan mérleggel rendelkezik. Legközelebb szeptember 20-án a Haladás érkezik hozzánk.

Futsal NB I 3. forduló
DEAC-Aramis 8-2 (4-0)
Gólszerzők: Rodrigo (3., 20.), Thiago (18., 36.), Szentes-Bíró (12., 25.), Harmati (28.), Berecz (38.), ill. Bognár (26.), Büki (33.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Thiago, Rodrigo, Harmati, Szabó Á. Cserék: Krajcsi, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz Zs., Berecz, Sándor A., Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotók: Derencsényi István