Gólzáporos meccsen diadalmaskodtunk

A Debreceni Egyetem alakulatának folytatódott a remek hazai sorozata.

Tizenhárom gól, büntetők, piros lapok, nagy izgalmak – sok szempontból is emlékezetes marad a DEAC-Nyírbátor futsalmérkőzés. Nálunk Berecz Rafael mellett Tóth Attila sem léphetett pályára, míg a vendégeknél Szentes-Bíró Tamás, Siska Gergő és Faragó Lajos személyében három egykori kulcsemberünk is kezdett.

A meccs elején Deiby Arango előtt adódott két komolyabb lehetőség, de ezekből nem született gól. Kolumbiai futsalosunk a nyolcadik percben javított, ekkor a jobb alsó sarkot lőtte ki. Nem sokáig vezettünk, mivel Szentes-Bíró passzából Siska köszönt be. Aztán Krajcsi Bence eresztett el egy bombát, pechjére a labda a lécen csattant. A tizennegyedik minutumban 2-1-re módosult az eredmény: Vass Ottó átadását követően Nagy Bence sarokkal talált be. Nem sokkal később Nagy szabálytalansága miatt tízméterest kaptak a vendégek, de a padról beszálló Tóth Benedek kibabrált Szabó Stevennel. A másik oldalon szerencsére Thiago értékesítette a büntetőt, majd Szabó Ábel villant meg, ezzel 4-1-re húztunk el. A szünetig még akadtak említésre méltó jelenetek: előbb Szentes-Bíró tízméteresét hárította Tóth Benedek, aztán Nagy Bence megkapta a második sárgáját, a hatost Szabó Steven bevágta, a pihenő előtt pedig egy lecsorgónál volt szemfüles Szentes-Bíró, így 4-3-ról folytatódhatott a küzdelem.

A második játékrészt hiába kezdtük aktívabban, Szentes-Bíró kiszorított szögből finom emeléssel járt túl Krajcsi eszén. Hamar válaszolt erre Vass Ottó, ám a 30. minutumban Szabó megint eltüntette a nyírbátoriak hátrányát. Lakatos László is a kiállítás sorsára jutott, az emberelőnyből Deiby révén profitáltunk. Néhány pillanattal később megint légiósunk fogadhatta a csapattársak gratulációját. A hajrában ellenfelünk elővette az öt a négy elleni felállást, de az újabb felzárkózás elmaradt, sőt, a végén Harmati Tamás vette be az üresen tátongó kaput.

Együttesünk nagy küzdelemben nyert, ezzel továbbra is hibátlan ebben a szezonban a DESOK-ban.

NB I 11. forduló
DEAC-Nyírbátor 8-5 (4-3)
DESOK, játékvezető: Deme Rajmund, asszisztensek: Kondákor Márk, Strehó Erik.
Gólszerzők: Deiby (8., 33., 33.), Nagy B. (14.), Szabó Á. (17.), Thiago (17.), Vass (25.), Harmati (38.), ill. Siska (11.), Szabó S. (19., 30.), Szentes-Bíró (20., 24.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Deiby, Thiago, Rácz, Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Vass, Nagy B., Harmati, Szatmári, Sándor K., Harcsa, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: Derencsényi István