Gyógyír lenne a győzelem

A Debreceni Egyetem női futsalosai rangadón növelhetik a pontjaik számát. Üveges Katalin együttese szombaton 19 órától a harmadik helyen álló Astrát látja vendégül a DESOK-ban. Ebben a szezonban egyszer már sikerült két vállra fektetnünk az ellenfelet, a szeptemberi összecsapást 4-3-ra nyertük meg, főleg a második félidőben nyújtott remek játékunknak köszönhetően.

Sajnos a DEAC lemaradt a Magyar Kupa négyes döntőjéről, így alakulatunk az előző héten nem játszott tétmérkőzést. Az Astra ugyan bejutott a sorozat fináléjába, de ott meglepetésre vereséget szenvedett az NB I-ben sereghajtó Szekszárdtól. Ebből kifolyólag mindkét együttest fűtheti a bizonyítási vágy a hétvégi rangadón.

“Szeretnénk megszerezni a három pontot, a siker vigaszt jelentene a kupabúcsút követően” – nyitotta a beszélgetést Horváth Viktória. “Én különösen szomorú voltam amiatt, hogy nem tudtuk ledolgozni a Tolna elleni idegenbeli meccsen összeszedett egygólos hátrányt. Nem lesz könnyű dolgunk szombat este, hiszen az Astrát rutinos játékosok alkotják, többek között Beke Adrienn, Varga Adél és Ganczer Hajnalka is húzóembere az ellenfelünknek. Valószínűleg rosszul érintette a vetélytársunkat az elveszített kupadöntő, ám arra nem számítok, hogy maguk alatt lennének a vendégek. Fontos lesz, hogy koncentráltan védekezzünk, elöl pedig értékesítenünk kell a helyzeteinket. Egész héten keményen készülünk a találkozóra, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében!” – világított rá 19 esztendős gólvágónk, aki ebben a bajnoki idényben már 14 találatot termelt.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 16. forduló legnagyobb rangadóját a DESOK-ban rendezik meg. A DEAC a képzeletbeli dobogó második fokán áll jelenleg, míg az Astra a harmadik helyen tanyázik, a két egylet között csupán egy egység a differencia. Szeptember közepén már térdre kényszerítettük hazai környezetben következő ellenlábasunkat, a 4-3-as győzelemből Horváth Viki két találattal vette ki a részét, mellette Krascsenics Csilla és Tóth Nóra is beköszönt. Az őszi ütközeten a második félidőre javult fel a játékunk, és emiatt sikerült eltüntetnünk az első játékrészben összeszedett kétgólos hátrányunkat. November 23-án Dombó János tanítványainak összejött a visszavágás a 6-2-es diadalnak köszönhetően.

Örömteli, hogy a jelek szerint teljes kerettel várhatjuk a következő erőpróbát.

Női futsal NB I 16. forduló
DEAC-Astra
2020. 02. 29. (szombat) 19:00, DESOK