Győztes rajtban bízik Siska Gergő

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai hétfőn a Nyírgyulajjal csapnak össze az NB I első fordulójában. A DEAC-hoz nyáron érkező Siska számára speciális lesz a nyitány, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klubot öt és fél éven keresztül erősítette.

A felkészülési meccsek után immáron bajnoki pontokért fog harcolni Elek Gergő legénysége. A bajnokság első játéknapján a Nyírgyulaj csarnokában fogunk vizitálni. Érdekesség, hogy ellenfelünk az előző idényben hazai környezetben és a DESOK-ban is két vállra fektette a DEAC-ot. A nyáron több változás is történt a nyírgyulaji csapatban, többek között Siska Gergő is távozott. A magyar válogatott futsalos a Debreceni Egyetem egyletében onthatja a gólokat idén.

“Nehéz meccsre számítok, de látok esélyt a győzelemre. Jól sikerült a felkészülésünk, ez feltétlenül bizakodásra adhat okot. Az edzőmeccseken azt tapasztaltam, hogy a támadójátékunk rendben van, védekezésben akadtak gondok, olyan egyéni hibákat követtünk el, amik a bajnokságban nem férnek bele. A Nyírgyulaj két-három kulcsemberét is elveszítette, de a stílusa nem fog változni. Szerintem ellenfelünk idén is meghatározó szereplője lesz az NB I-nek. Nyilván más lelki állapotban várom ezt az összecsapást, hiszen először találkozom excsapatommal. Ettől függetlenül ugyanúgy készülök erre a találkozóra, mint a többire. Egykori csapattársaimmal tartom a kapcsolatot, kisebb zrikálások mennek is közöttünk” – árulta el Siska.

Elek Gergő vezetőedző többször hangsúlyozta, hogy a 30 éves center leigazolása miatt bővült alakulatunk taktikai repertoárja.

“Jó úton járok a pontrúgások és a különböző játékelemek elsajátításában. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, jól érzem magam a DEAC-ban. Nehéz lesz ez a szezon, nagyon sűrű a mezőny, de kemény munkával a felsőházba juthatunk. Nem gondolkodom azon, hogy mennyi gólt kellene szereznem, hiszen a csapat sikeres szereplése a legfontosabb. Nem boldogítana, ha mondjuk húsz találatot lőnék, de a gárda a táblázat végén lenne” – zárta mondandóját Siska Gergő.

Futsal NB I 1. forduló
Nyírgyulaj KSE-DEAC
2020. 08. 31. (hétfő) 18:30, Nyírbátori Városi Sportcsarnok

Fotók: Derencsényi István