Háromgólos hátrányból álltunk fel

A Debreceni Egyetem női futsalosai az Astrát fogadták szombat este a DESOK-ban. A 12. percben 0-3 állt az eredményjelzőn, de a lányaink ettől nem törtek meg, és még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A második félidőben már nem láthatott újabb gólt a publikum, így a két gárda rangadója döntetlennel végződött.

A DEAC és az Astra személyében két élcsapat találkozott egymással az NB I 16. fordulójában. Ebben az idényben együttesünk már egyszer legyőzte szombati vetélytársunkat, a szeptemberi találkozót 4-3-ra nyertük meg.

Beke Adrienn duplája adta meg a meccs alaphangját, a vendégek játékosa előbb a 2., majd a 10. percben vette be Kósa Viktória kapuját. Tovább tetézte a bajokat, hogy a 12. minutumban Horváth Viktóriáról csorgott be a labda, így ellenfelünk már hárommal ment. Szerencsére a lányok nem pánikoltak be a nagy különbségtől. Horváth Viki kezdte meg a hátrány lefaragását, majd Godvár Katalin öngólt szerzett. A szünet előtt ismét Horváth újra megvillant, így a második játékrészt tiszta lappal kezdhették az együttesek. A térfélcserét követően mindkét egyletnek lett volna lehetősége arra, hogy eldöntse az összecsapást, ám újabb találatot már nem hozott a rangadó. A 3-3-as döntetlennek köszönhetően a DEAC őrzi a második helyét a táblázaton. Üveges Katalin gárdája a következő játéknapon a Hajdúböszörmény otthonában vizitál.

“Nyertünk egy pontot, és vesztettünk kettőt – valahogy így tudnám összefoglalni a mérkőzést. Ismét egy ötperces rövidzárlat jellemezte a játékunkat, amely alatt három gólt kaptunk, mindet a saját hibáinkból. A lányokon érződött a félelem, nem tudtak felszabadultan játszani az elején. Egy időkérést követően sikerült még a félidő előtt kozmetikázni az eredményt 3-3-ra. Kis szerencsével még a vezetést is megszerezhettük volna. Ehhez az kellett, hogy tartsuk magunkat az eredeti taktikánkhoz, és támadjuk le őket egész pályán. A második félidőben már egy egész más csapat jött ki az öltözőből. A szünetben a lányoktól azt kértem, hogy sokkal nagyobb nyomás alatt tartsuk ellenfelünket, és fektessünk nagyobb hangsúlyt a labda nélküli mozgásokra és a támogató játékunkra. Emellett használjuk fel az edzéseken tanultakat, és építsük bele a játékunkba, mind a rögzített helyzetek, mind a labdatartásban való forgás variációk esetében. Nagyon boldog voltam a látottak alapján, mert a legtöbb elemet alkalmaztuk a játék során. Úgy érzem, csapatunk mostanra már egy egységes játékot képvisel, sikerült beépíteni az új csapattagokat a filozófiánkba. Összességében elégedett vagyok a tegnapi teljesítményünkkel és pontszerzésünkkel. Bizakodásra adhat okot a rájátszásra ez a játékstílus és elszántság” – nyilatkozta Üveges Katalin.

Női futsal NB I 16. forduló
DEAC-Astra 3-3
gólszerző: Horváth V. (14., 19.), Godvár (18. – öngól), ill. Beke (2., 10.), Horváth V. (12. – öngól)