Ismét válogatott futsalost igazolt a DEAC

Újabb “mozaikdarab került a helyére” a Debreceni Egyetem női futsalcsapatánál: Nagy Anikó a következő szezonban együttesünket erősíti. A tizenkilenc esztendős játékos bízik benne, hogy sikerekben bővelkedő idény előtt áll.

A jelek szerint női futsalosaink bombaerős gárdával vághatnak neki a bajnokságnak és a Magyar Kupának. Az már korábban biztossá vált, hogy a tavalyi keretből senki sem távozik. Érkezési oldalon pedig jelenleg Torma Lilla és Nagy Anikó neve szerepel. Utóbbi játékos Tormához hasonlóan Hajdúböszörményből teszi át a székhelyét a cívisvárosba. Nagy karrierjében tizennégy esztendőt követően kezdődik új fejezet.

“Ennyi idő után nem könnyű váltani, de úgy éreztem, hogy új impulzusra van szükségem. Szeretném megnyerni a Magyar Kupát és a bajnokságot, és erre reális esélyt látok. Bízom benne, hogy meghatározó tagja tudok lenni a DEAC-nak. Már edzettem a lányokkal, mindenki kedvesen fogadott. A beilleszkedésemet megkönnyítette, hogy a válogatottban már több csapattársamat megismertem” – fogalmazott a 19 éves futsalos, aki a Debreceni Egyetemen tanul.

Új játékosunk az előző idényben hét találatot szerzett az élvonalban. A HTE-ben többször (nyolcszor) csak Farkas Éva köszönt be. Nagy Anikó teljesítményére a szövetségi kapitány is felfigyelt.

“A legutóbbi szezonban akadtak hullámvölgyeim, ám nem lehetek elégedetlen. Posztomból adódóan nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, ennek ellenére hét találatig jutottam, aminek nagyon örülök. Boldog voltam, amikor megtudtam, hogy bekerültem a válogatottba. Eddig négyszer szerepeltem a nemzeti együttesben. Azért dolgozom, hogy ez a szám gyarapodjon. Hogy mit tartok az erősségemnek? A sebességemet tudnám kiemelni, emellett gyorsan tudok dönteni” – mutatott rá Nagy, aki hozzátette, az állóképességét kívánja fejleszteni.