Jelentős fejlődés

A Debreceni Egyetem női futsalosai újoncként álltak rajthoz az NB I 2019/2020-as idényében. Üveges Katalin csapata nem lógott ki a mezőnyből, amit bizonyít, hogy a gárda a második helyen áll a táblázaton. Játékos-edzőnk bízik benne, hogy a pályán fejezhetik be a szezont.

A DEAC március hetedikén vívta az utolsó bajnokiját. Alakulatunk a Hajdúböszörmény otthonában 3-2-es győzelmet aratott, ezzel stabilizálta a második pozícióját. A folytatással kapcsolatban jelenleg nem lehet semmi biztosat mondani.

“A hírek szerint májusban lazíthatják a korlátozásokat Magyarországon, így ekkor valószínűleg mi is megkezdhetjük a csoportos edzéseket” – vágott bele a mondandójába Üveges Katalin. “A mostani helyezésünket nagyon értékesnek tartom, főleg annak fényében, hogy újoncként szereplünk az élvonalban. Örülnénk az ezüstéremnek, de ezt a pályán akarjuk kiharcolni. Reménykedem, hogy lesz lehetőségünk a folytatásra. Több forgatókönyvet is elképzelhetőnek tartok. Szerintem zárt kapus meccsekkel vagy a szezon lerövidítésével befejezhetnénk a bajnokságot. Az biztos, ha újraindul a pontvadászat, minimum háromhetes felkészülésre lesz szükség” – mutatott rá a játékos-edzőnk.

Együttesünk az utóbbi hónapokban sok szép eredménnyel bizonyította, hogy helye van a legjobbak között. Kata is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott az NB I-ben.

“Az Astra elleni két mérkőzésünket tudnám kiemelni. Szeptemberben 4-3-ra diadalmaskodtunk, míg februárban háromgólos hátrányból felállva szereztünk pontot. Mindkét találkozó során élvezetes küzdelmet láthattak a drukkerek. A lányok rengeteget fejlődtek ebben a szezonban, mentálisan összeszedettebbek lettek. Az önbizalommal olykor akadt probléma, de ez a komoly NB I-es rutin megszerzésével változni fog. Egységes csapatot alkotunk, szerencsére nincs széthúzás. Mindenkivel elégedett vagyok, a csajok kihozták magukból a maximumot. Az edzéseken és az összecsapásokon is óriási lelkesedést tapasztaltam” – fogalmazott Üveges Katalin.

A DEAC-ban a tervek szerint nem lesznek komoly változások a nyáron. Valószínűleg a keret összes tagja a következő idényben is klubunkat fogja erősíteni.

“Egy-két játékos szerződtetését tervezzük, de jelenleg még korai ez a kérdés, ugyanis a mostani helyzetben nehéz kalkulálni. Az sem titok, hogy nagypályás gárdát szeretnénk elindítani az NB II-ben. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy Debrecennek is legyen felnőtt női labdarúgócsapata” – zárta mondandóját Üveges Katalin.