Jó hangulatban várjuk az újoncot

A Debreceni Egyetem csapata a szeptemberi győzelem után ismét két vállra fektetné a Budaörsöt.

Bő egy hónapot követően újra hazai környezetben szerepelnek a DEAC női futsalosai. Az Astrával vívott októberi mérkőzésen még sok szurkoló tudott szurkolni a lányoknak a DESOK-ban, ám a járványügyi szigorítások miatt az ötödik helyen álló Budaörs elleni összecsapást zárt kapuk mögött rendezhetjük meg. Következő ellenfelünket a második fordulóban a két-két gólig jutó André Antónia és Krascsenics Csilla vezérletével 4-1-re győztük le.

“Az első félidőben tartották velünk a lépést a budaörsiek, de a második játékrészben már kicsit elfáradtak, valamint a nagyobb rutinunk is kijött” – emlékezett vissza a szeptemberi ütközetre Czégény Zsuzsánna. “Budaörsön a sok hiányzó miatt eléggé szűk kerettel álltunk ki, szerencsére a hétvégén a jelek szerint mindenki pályára tud lépni. Nem szabad leírni az újoncot, mivel tapasztalt játékosok is akadnak a keretében. Nyilván fura lesz, hogy nem lehetnek nézők a lelátókon, de ez nem jelenthet problémát. Remek hangulatban telnek az edzések, a koronavírust pedig az óvintézkedések betartásával próbáljuk elkerülni” – mutatott rá rutinos futsalosunk.

Együttesünk hat összecsapás alatt tizenkét pontot szerzett a bajnokságban, ennél többel (tizenhárommal) csak az éllovas Astra rendelkezik. Üveges Katalin tanítványai négy diadal mellett kétszer hagyták el vesztesen a játékteret.

“A szezon eddigi részében úgy gondolom, azt nyújtottuk, amit elvártak tőlünk. A tolnai vereséggel nem kalkuláltunk, és senkinek sem esett jól. Az Astra ugyan 5-2-re győzött le minket a DESOK-ban, ám a képet árnyalja, hogy sok gondunk volt akkor, halasztani is szerettünk volna, de ebbe nem ment bele az ellenfél. A TFSE otthonában fantasztikus sikert értünk el, aminek a kulcsa az volt, hogy mindenki a maximumot adta ki magából” – zárta mondandóját Czégény Zsuzsánna.

NB I 7. forduló
DEAC-Budaörs Futsal
2020. 11. 21. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó