Jó helyzetből vághatunk neki a csúcsrangadónak

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulata hátul sem fog unatkozni, ám a megszerzett labdákból gyors ellentámadásokat vezethet.

A DEAC női futsalosainak feszített a programja, hiszen a csütörtöki Csepel elleni 4-0-s győzelmet követően szombaton már a Tolna otthonában fognak vendégeskedni. A hétvégi összecsapást nyugodtan nevezhetjük a 14. forduló rangadójának, mivel a második helyezett az éllovast látja vendégül, a két gárdát öt pont választja el egymástól. A tolnaiakkkal novemberben már játszottunk a bajnokságban, akkor 0-0-s döntetlen született, meglepő lenne, ha holnap megint nem látnának gólt a drukkerek.

Amennyiben Tolnán diadalmaskodnánk, nagy lépést tennénk az alapszakasz megnyerése felé, de ehhez maximális fordulatszámon kell pörögnünk – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. – Sajnos a jelek szerint újra lesznek hiányzóink, emiatt is igyekszünk kellő figyelmet fordítani a regenerációra. Egyébként a rangadók mindig jobb teljesítményre sarkallnak minket, ebben bízhatunk most is. Az előző mérkőzéseinken főleg mi domináltunk, és zártabb védekezéseket kellett feltörnünk. Ezúttal hátul valószínűleg nagyobb feladat hárul ránk, de a labdaszerzésekből ígéretes kontrákat vezethetünk. Hogy mit gondolok a Csepellel vívott találkozóról? Enerváltak voltunk magunkhoz képest, nem olyan sebességgel játszottunk, ami ránk jellemző. Nyilván nem volt könnyű a helyzetünk, mivel Krascsenics Csilla és Csepregi Gabriella személyében két kulcsemberünk hiányzott. Azt pozitívumnak gondolom, hogy nem kaptunk gólt. Nyolc mezőnyjátékos alkotta a keretet, így sorokat cseréltem, próbáltam a terhelést megosztani. Azzal, hogy megszereztük a három pontot, kényelmesebbé vált a helyzetünk, de nem dőlhetünk hátra – hangsúlyozta vezetőedzőnk.

Valószínűleg a szövetségi kapitány, Frank Tamás szintén figyelni fogja a Tolna-DEAC ütközetet, hiszen a hazaiaktól négyen, míg tőlünk nyolcan kerültek be a magyar válogatott legfrissebb keretébe.

NB I 14. forduló
2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC
2023. 01. 21. (szombat) 17.00, Tolna Városi Sportcsarnok

Fotó: Papp Attila

Tabella: