Kényelmes helyzetből várhatjuk a második felvonást

Már az első félidőben kialakult a végeredmény a DEAC kupameccsén.

A Debreceni Egyetem női futsalosainak nem kellett sokat utazniuk vasárnap, hiszen a Berettyóújfalu otthonában vizitáltak. A Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzését önbizalomtól duzzadva várhattuk, hiszen csütörtökön a TFSE ellen 6-0-s győzelmet arattunk az NB I-ben. A keretünkbe bekerült a 16 éves kapustehetségünk, Gulyás Linda is.

A találkozó első találatát a nyolcadik percben jegyezhettük fel, ekkor Krascsenics Csilla járt túl a hazai kapuvédő eszén. Az MVFC nem adta olcsón a bőrét, ezt tükrözi, hogy a 12. minutumban Balogh Erikának köszönhetően egalizált. A folytatásban magasabb fokozatba kapcsoltunk, és ez meghozta a gyümölcsét. Fülöp Diána villanásának köszönhetően ismét nálunk volt a fór, majd nem sokkal később Üveges Katalin szintén ünnepelhetett. A szünet előtt még Tóth Anita vette be a berettyóújfaluiak kapuját. Neki különös lehetett ez az ütközet, hiszen korábban több szezont lehúzott megyei riválisunknál.

A második játékrészben mindkét oldalon akadtak góllal kecsegtető lehetőségek, ám az eredmény már nem változott. Quirikó Vivien tanítványai jó helyzetből várhatják a visszavágót, amit a tervek szerint február végén fognak megrendezni a DESOK-ban.

A győzelmet megszereztük, de a játékunkkal nem lehetünk maradéktalanul elégedettek. Nagyon enerváltan kezdtük a mérkőzést, nehezen sikerült felpörögnünk, és nem tudtunk olyan iramot diktálni, amit szerettük volna. Számítottam rá, hogy a berettyóújfaluiak meg fogják nehezíteni a dolgunkat, bebizonyították, hogy nem véletlenül jutottak el idáig. Hétfőtől a bajnokságra kell ismét koncentrálnunk, nehéz mérkőzések következnek, először Tolnára utazunk, majd a Budaörsöt fogadjuk – összegzett Quirikó Vivien.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
MVFC-Berettyóújfalu-DEAC 1-4 (1-4)
gólszerzők: Balogh E. (12.), ill. Krascsenics (8.), Fülöp (15.), Üveges (18.), Tóth A. (20.)
A DEAC összeállítása: Torma – Üveges, Fülöp, Krascsenics, Horváth V. Cserék: Gulyás, Kajári, Tóth A., Tóth N., Pócsik, Sovány, Nagy A., Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.