Kiszakadt a gólzsák

A Debreceni Egyetem együttese a második félidőben néhány perc alatt lezárta az ütközetet.

A meccs előtt a tabella második helyen álló DEAC női futsalosai a sereghajtó Szekszárdot fogadták a DESOK-ban szombaton. Sokan erre a találkozóra az “országos egyes” jelzőt akasztották, és szerencsére nem borult a papírforma.

Az előző bajnokit Üveges Katalin és Horváth Viktória is kihagyta sérülés miatt, de most vállalták a játékot, így velük bővültek a variációs lehetőségeink. Már az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek főleg kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. Sokáig nem tudtuk feltörni a szekszárdi reteszt, pedig egy kezezés miatt büntetőt is kaptunk, ám Horváth kis túlzással majdnem széttörte a lécet elemi erejű bombájával. A vezetést végül a 16. percben szereztük meg Fülöp Diána távoli átlövésével. Amint hátrányba kerültek a Tolna megyeiek, egyből érkezett az időkérés. A kupaktanácsot követően kicsit bátrabb stílusra állt át ellenfelünk, főleg Kágyi igyekezett, de mi sem lassítottunk, ennek ellenére az eredmény a szünetig nem módosult.

A második félidő első komolyabb védését Torma mutatta be Schell löketénél, nem sokkal később pedig Fülöp duplázhatott volna, ám ezúttal nem tudott élni a sansszal. Aztán bő két perc alatt lerendeztük a mérkőzést: előbb Horváth Viki indult el befelé, párat tolt a labdán, és a bal alsót vette be. Nem kellett sokat várnunk a harmadik találatra, ugyanis André kapufája után Krascsenics néhány centiről juttatta a gólvonalon túlra a játékszert.

3-0-nál a szekszárdi edző ismét magához hívta a tanítványait, de ez sem segített nekik, mivel egy szépen felépített támadás végén Horváth őrizte meg a higgadtságát. A hátralévő időben sem ültünk rá az eredményre, mentünk előre az újabb gólért, amit végül egy szögletet követően André szerzett.

Érdekesség, hogy októberben 4-0-ra vertük a szekszárdiakat hazai környezetben, de most még erre is rátettünk egy lapáttal. A magabiztos sikernek hála felléptünk az első helyre, de ha a TFSE vasárnap legyőzi a Budaörsöt, ismét átveszi a vezetést.

“Biztató előjelekkel vártuk a mérkőzést, ugyanis hosszú idő után először teljes kerettel szerepelhettünk. A héten minőségi munkát végeztünk, az edzések remek hangulatban zajlottak, ezek szintén bizakodásra adtak okot. Ettől függetlenül fegyelmezettséget és maximális koncentrációt kértünk a lányoktól, ugyanis nem győzzük hangsúlyozni, hogy az idei bajnokság rengeteg meglepetést tartogat. Úgy gondolom, az elejétől domináltunk, amiket elterveztünk, azt megvalósítottuk. A labdatartásban és a pontrúgás-variációkban egyre hatékonyabbakká válunk, új elemeket tudunk alkalmazni. Örömet okoz, hogy a játékosok előszeretettel alkalmazzák a tanultakat, amiből rendszeresen gólok is születnek. A helyzetkihasználásunkon még mindig sokat kell javítanunk, de a szombati játékunkkal és a végeredménnyel elégedettek lehetünk” – összegzett Üveges Katalin.

Női futsal NB I 13. forduló
DEAC-Szekszárdi FC 5-0 (1-0)
gólszerző: Fülöp D. (16.), Horváth V. (27., 28.), Krascsenics Cs. (27.), André A. (39.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Fülöp D. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Böröczky, Horváth V., Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

Az aktuális állás: