Krajcsi Bence: Minden pontért meg kell küzdeni

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Fradi elleni bajnokival folytatták a szereplésüket az NB I-ben. Az első félidőben egygólos hátrányba kerültünk, de a szünet után összejött a fordítás.

Két fordulót követően négy csapat rendelkezik makulátlan mérleggel a futsal bajnokságban: a Veszprém, a Haladás és a Mezei-Vill mellett a DEAC zsebelte be a hat pontot. Együttesünk a nyitányon a Nyírgyulajt 9-4-re győzte le, így jó hangulatban várhatta a Ferencváros elleni találkozót. A zöld-fehérek Bognár góljával a hetedik percben megszerezték a vezetést. Ezt követően Elek Gergő tanítványai domináltak, de sokáig senki sem tudott túljárni Tóth Gyula eszén. A jeget Thiago Alves törte meg a 23. minutumban, majd Tóth Attila és Szabó Lajos szintén bevette a veterán hálóőr kapuját.

Elek Gergő a találkozó után többek között Tóth teljesítményére is kitért.

“Jó iramú meccset láthattak a nézők. A vendégek kezdtek jobban, de ahogy telt az idő, egyre inkább felnőttünk hozzájuk. Azt éreztem, hogy erővel jobban bírtuk a találkozót. Több ziccert tudtunk kialakítani, de Tóth Gyula parádés formában védett, a korából simán letagadhatott volna vagy húsz évet. A pontrúgásokat sokat gyakoroljuk, ennek meg is lett az eredménye, hiszen ilyen szituációkból szereztük a gólokat” – nyilatkozta a vezetőedzőnk.

A DEAC-ban Krajcsi Bence oroszlánrészt vállalt a diadalból, fiatal kapusunk Bognár találatát leszámítva “lehúzta a rolót”.

“Kiváló hangulat volt a csarnokban, ami mindenkit felpörgetett. Tudtuk, hogy mi vár ránk a Fradi ellen, és azzal szintén tisztában voltunk, hogy egy olyan együttes érkezik, amelynek hatalmas rutinja van. A teljesítményemhez a csapattársak is hozzájárultak, hiszen akadt ugyan dolgom bőven, de a védéseim zöme a kötelező kategóriába tartozott, bár néhányszor bravúrt kellett bemutatnom. Ezen a mérkőzésen is kiderült, hogy minden pontért meg kell küzdeni. Örülünk a jó rajtnak, de két forduló után még korai lenne a felsőházról beszélni” – hangsúlyozta Krajcsi.

Szombaton 18.30-tól a szezon eddigi legnehezebb ütközete vár a fiúkra, hiszen ekkor a Mezei-Vill otthonában vizitálnak.

Fotók: Papp Attila