Légiósok is segíthetnek a bennmaradás kiharcolásban

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az alapszakaszt követően az alsóházba kerültek. Elek Gergő együttesének az a legfőbb célja, hogy elkerülje az osztályváltást. Ebből veheti ki a részét a csapatunkhoz igazoló három brazil és egy spanyol játékos.

A DEAC a Rubeola otthonában vendégeskedett péntek este. A 2-2-es döntetlennel záruló mérkőzésen bemutatkozott együttesünkben Pereira Paiva Robert, Navarro Amigó Alex és Thiago Alves Dos Santos is. Thiago Ribeiro Valler debütálása még várat magára, hiszen nem érkezett meg a játékengedélye.

“A nyáron komoly változások történtek a csapatnál. Elsősorban fiatalokkal vágtunk neki az idénynek, de velük nem tudtuk garantálni a vezetőségnek, hogy képesek leszünk kiharcolni a bennmaradást. Azt hozzá kell tenni, hogy a fiúk szépen fejlődtek. Az alsóházban szereplő ellenfeleink komoly erősítéseket hajtottak végre az elmúlt hetekben, ezért nekünk is lépnünk kellett. Játékosügynököktől kaptunk anyagokat, ezeket megtekintve esett a választásunk a négy srácra. Thiago Alves ballábas játékos, akit profi szemlélet jellemez. Pereirának a művészneve a Two, vagyis a kettő. Egy az egyben nagyon erős, kiválóan cselez és nagyon gyors. Navarro már a Csömör otthonában is sokszor került a kapu elé, veszélyesen játszott. Sajnos Thiago Vallert eddig csak az edzéseken láttuk, de vele is erősödtünk” – mondta Elek Gergő vezetőedző.

A külföldi futsalosok érkezésének köszönhetően az edzések intenzitása is megnőtt. Elek Gergő szerint az erősítések miatt a keret régi tagjai is kettőzött erővel végzik a feladatukat.

“Új játékosaink elsősorban a kis területekben, és ezek megnyerésében gondolkodnak. A tréningek minősége sokat javult, mindenkire pozitívan hatott a vérfrissítés. Eleinte akadtak ugyan kommunikációs gondok, de leküzdöttük a problémákat. Szentes-Bíró Tamás például rengeteget segít a fiúknak, nem csak a pályán, hanem azon kívül is. A foglalkozásokon jó a hangulat, sikerült a beilleszkedésük. Eddig elsősorban a pontrúgások elsajátításán volt a hangsúly, ezt követi majd a forgások megtanulása. Fontos pontszerzéssel kezdtük a rájátszást, a döntetlen kiharcolásából a légiósok is kivették a részüket” – hangsúlyozta a trénerünk.

A csapatunk a válogatott szünet miatt legközelebb március 20-án lép pályára a bajnokságban, ekkor a Kecskemétet fogadjuk a DESOK-ban. A pauza most jól jön a DEAC-nak, hiszen lesz idő arra, hogy az érkezők még jobban elsajátítsák a taktikánkat.