Lehetőség nyílik a visszavágásra

Fülöp Diána szerint a Debreceni Egyetem alakulata a döntő második meccsén gyakorlatilag önmagát verte meg.

Vasárnap 17 órától a DESOK-ban folytatódik a női futsal NB I bajnoki döntője. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első felvonását a DEAC nyerte, a múlt héten pedig a TFSE örülhetett, így az állás jelenleg 1-1. Az előző ütközet nagy fordulatot hozott, hiszen hiába vezettünk a 25. percben 2-0-ra, a fővárosiak fordítottak (3-2).

Még mindig csalódott vagyok a legutóbbi vereség miatt – kezdte a beszélgetést Fülöp Diána. – Sajnos olyan egyéni hibák csúsztak be, amelyeket ilyen szinten nem szabad elkövetni. Kis túlzással a fővárosban a kihagyásaink miatt magunkat vertük meg. A TFSE a diadal miatt vérszemet kaphat, de bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül nyertük meg az előző két évben a bajnokságot. Mi kell ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát a hétvégén? A stabil védekezés fontos lesz, emellett az ellenfél kapuja előtt jó döntéseket kell hoznunk. Akadnak ugyan kisebb sérülések, de a műtét után lábadozó Krascsenics Csillát leszámítva mindenkit bevethet a vezetőedzőnk. Egyébként számítottam arra, hogy kiegyenlített finálé vár ránk, de ezt nem bánom, hiszen egy erős riválist két vállra fektetni mindig nagyobb tettnek számít. Méltó ez a párharc a bajnoki döntőhöz – mondta a magyar válogatott játékos.

Quirikó Vivien vezetőedző néhány napja Dia teljesítményét méltatta, ami jólesett kulcsemberünknek.

Olvastam Vivi nyilatkozatát, és természetesen örültem a kedves szavainak. Szerencsére jó szériában vagyok, ennek pedig nyilván örülök, bár az jellemző rám, hogy az összes meccsen minden tőlem telhetőt megteszek – zárta mondandóját Fülöp Dia.

A DEAC-TFSE összecsapást a szurkolók ingyen megtekinthetik, klubunk Youtube-csatornáján pedig élő közvetítéssel jelentkezünk.

Bajnok döntő 3. mérkőzés
DEAC-TFSE-Bestrong
2023. 05. 28. (vasárnap) 17.00, DESOK
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Fotó: Derencsényi István