Magabiztos győzelem a rangadón

A Debreceni Egyetem gárdája visszavágott az őszi fiaskóért.

A DEAC női futsalosai az alapszakasz utolsó hazai meccsén az Astrát fogadták vasárnap este a DESOK-ban. Októberben az üllőiek 5-2-es győzelmet arattak a csarnokunkban (bár ekkor rengeteg problémával küzdöttünk), ám most esélyük sem volt a pontszerzésre.

Varga Adél végzett el egy szabadrúgást a meccs elején, de Tormát nem lepte meg. Nem kellett sokat várni az első lehetőségünkre, Krascsenics Csilla kiszorított helyzetből kínálta meg Hargas Annamáriát. Egy kontrát vezettek a vendégek, amelynek a végén Torma Kotával ütközött, kapusunkat ápolni kellett, és néhány percig Tóth Renáta állt be a helyére.

Egyre jobban domináltunk, ezt tükrözte Krascsenics nagy helyzete vagy Üveges Katalin kapásból eleresztett lökete. A visszatérő Torma figyelme sem lankadhatott, ugyanis Gimes közeli lövésénél bravúrral mentett meg minket a góltól. Kota semlegesítését viszonylag jól oldottuk meg, bár egyszer lefordult őrzőjéről, de a kapufa ezúttal minket segített. Szűk öt perccel a szünet előtt ötödik alkalommal szabálytalankodtunk, ám szerencsére újabb fekete pontot már nem gyűjtöttünk be.

A 16. percben egy szépen felépített akció során Pócsik Lívia fejese jelentette a pontot azon a bizonyos i betűn. A folytatásban akadtak lehetőségeik a vendégeknek, ám újabb gólt mi szereztünk André Antónia révén, aki először a kapufát találta el, majd a kipattanót bepasszolta.

A második játékrész Astra-helyzetekkel vette kezdetét, aztán Horváth Viktória átlövésének az ellenszerét nem találta Ganczer. Gyors ellencsapásból növeltük a fórunkat: Nagy Anikó lekészítését követően André duplázott. Egyre többet alkalmazta ellenfelünk az öt a négy elleni szisztémát, amelyből nem profitált. Sőt, a 29. percben Torma kezében kötött ki a játékszer, ezt követően pedig bevette az üresen tátongó üllői kaput.

Többször már egyik háló sem zördült meg, a DEAC a magabiztos sikerével őrzi az első helyét a tabellán. Együttesünk a következő héten a TFSE otthonában biztosíthatja be a pole pozíciót. Érdekesség, hogy a döntetlen is a mi malmunkra hajtaná a vizet.

“Hetek óta azt érzem, hogy egyre egységesebbé válik a csapat. Az Astra most nehezebb időszakot él át, ám ez minden gárdánál előfordul. Ez a győzelem nem csupán a pontok, hanem a gólkülönbség javítása miatt is fontos. Nagyon gratulálok a lányoknak, egyáltalán nem számítottunk ekkora különbségre. Bízunk benne, hogy a következő hetekben is ezt a formát tudjuk hozni” – összegzett Üveges Katalin.

NB I 14. forduló
DEAC-Astra-HFC Üllő 5-0 (2-0)
Gólszerző: Pócsik (16.), André (20., 26.), Horváth V. (23.), Torma (29.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V. Cserék: Tóth R., Fekete G., André, Pócsik, Nagy A., Fülöp, Böröczky, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

A tabella: