Magabiztos győzelem az edzőmeccsen

A Debreceni Egyetem csapata az újonccal csapott össze.

A válogatott szünet miatt jelenleg szünetel az NB I, ám a DEAC férfi futsalcsapata nem tétlenkedik. Elek Gergő tanítványai hétfőn a Kistarcsával játszottak edzőmeccset. Ellenfelünk ebben az idényben már az élvonalban szerepel, bár a rajtja nem sikerült jól, hiszen az első két meccsét elveszítette. Ezzel szemben a cívisvárosiak két játéknap után hibátlan mutatóval rendelkeznek.

A 35 perces félidőkből álló felkészülési mérkőzés elején a hazaiak egy kapufával jelentkeztek. Ezt követően előttünk is adódtak lehetőségek, de az első gólunkra a tizedik percig kellett várni, ekkor Rácz köszönt be. Az első játékrész még két találatot tartogatott: előbb Rodrigo duplázta meg az előnyünket, aztán a szünet előtt a kistarcsaiak kozmetikáztak az eredményen.

A térfélcsere után egyre megnyugtatóbb lett az előnyünk. Szabó Ábel és Faragó Lajos villanásainak köszönhetően már 4-1-re vezettünk, de a hátralévő időben sem dőltünk hátra. Thiago egy kisbüntetőt váltott gólra, majd a végeredményt Szabó állította be.

A győzelem mellett több szempontból is hasznos volt ez az összecsapás: a brazil Rodrigo is bizonyíthatott, emellett a taktikai elemek gyakorlására szintén lehetőségünk nyílt.

Felkészülési találkozó
Kistarcsa-DEAC 1-6 (1-2)
A DEAC gólszerzői: Rácz, Rodrigo, Szabó Á. (2), Faragó L., Thiago