Magabiztosan nyertünk

A Debreceni Egyetem csapata újra legyőzte az újoncot.

A DEAC női futsalosai a Csepelt fogadták vasárnap este a DESOK-ban. Quirikó Vivien csapata néhány hete már két vállra fektette az újoncot, és most is ez volt a cél.

Remekül kezdtük a meccset, Horváth Viktória már az első percben beköszönt. A folytatásban is mi domináltunk, ellenfelünk főleg távoli kísérletekkel próbálkozott. Czégény Zsuzsánna növelhette volna az előnyünket, de néhány méterről leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. Nem sokkal később Horváth passza után Gajzágó Flóra a kapufát találta el. Torma Lillának az első bravúrt Fekete Edina helyzeténél kellett bemutatnia. Egy kipattónál Üveges Katalint csak néhány centi választotta el a gólszerzéstől, de a léc kibabrált vele. A vendégek kapusa, Forgács Szimonetta gyakran beszállt a támadásépítésekbe, emellett a saját kapuja előtt szintén remek munkát végzett, a hárításainak köszönhetően a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészt is kiválóan nyitottuk, egy szögletet követően Krascsenics Csilla lába sült el. Torma reflexeit ismét Fekete tesztelte, ám kapuvédőnk ebből a szituációból is győztesen jött ki. A csepeliek hősiesen harcoltak, többször nagy blokkot mutattak be. A végeredményt Sovány Liza állította be egy szép akcióból.

“Lélektani szempontból nagyon fontos volt, hogy már az elején megszereztük a vezetést. Megmondom őszintén, azt hittem, hogy a második gól hamarabb fog jönni. Végig kézben tartottuk a meccset, sok helyzetet kialakítottunk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. A csepeliek hősiesen védekeztek, a kapusuk pedig remek napot fogott ki. Annak külön örülök, hogy több olyan elemet láttam a lányoktól, amit az edzéseken gyakorolni szoktunk. Egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem pici hiányérzet. Igyekeztem forgatni a csapatot, így majdnem mindenki lehetőséget kapott” – fogalmazott a lefújás után Quirikó Vivien.

NB I 7. forduló
DEAC- Csepel Utánpótlás SE 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Horváth V. (1.), Krascsenics (21.), Sovány (39.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Nagy A., Pócsik, Horváth V. Cserék: Kajári, Tóth A., Sovány, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: Derencsényi István