Magyar Kupa: a címvédőt fogadjuk

Vass Ottó szerint a Debreceni Egyetem alakulata csak fegyelmezett játékkal veheti fel a versenyt a szombathelyiekkel.

Nem volt szerencséje a DEAC férfi futsalcsapatának, mivel a februári sorsoláson eldőlt, hogy a Haladással küzdhet meg a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A párharc első meccsét a DESOK-ban rendezik meg szerdán 18.30-tól. Együttesünk a sorozat második fordulójában az NNC Frogs Futsal Club otthonában 8-0-ra nyert, majd a nyolcaddöntőben a Kecskemétet verte 3-1-re. A címvédő szombathelyiek először a VS Dunakeszi csarnokában 15-3-ra diadalmaskodtak, aztán a Magyar Futsal Akadémiát búcsúztatták a 6-3-as sikerüknek köszönhetően. Tihanyi Csaba tanítványai a mostani szezonban eddig három bajnokit játszottak a Vas vármegyeiekkel. Sajnos mindegyik mérkőzésen a Hali gyűjtötte be a három pontot, legutóbb március 18-án 5-1-re győzött a cívisvárosban.

Fel van adva a lecke, ugyanis hazánk legerősebb együttesét sodorta az utunkba Fortuna – szögezte le Vass Ottó. – A Haladásnak Sipos Gergő, Rutai Balázs és Dróth Zoltán személyében három kiváló centere van, emellett a légiósokat, valamint a fiatalokat szintén ki lehetne emelni. Szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. Nekünk talán kedvezőbb lenne, ha egy mérkőzésen dőlne el a továbbjutás. Jó eredménnyel akarjuk zárni az első találkozót, ehhez az kell, hogy mindenki csússzon-másszon a pályán. Az előző héten 5-1-es vereséggel végződött a Hali elleni bajnokink. Ezen az összecsapáson az öt bekapott gólból szerintem négyet egyéni hiba előzött meg, a harmadik találat előtt sajnos én rontottam. Az biztos, hogy holnap le kell redukálnunk a ki nem kényszerített hibáink számát. Nem könnyíti meg a helyzetünket az, hogy nem lehet teljes a keretünk, mivel Franchu és Nagy Bence sem léphet pályára – mondta a csapatkapitányunk.

A visszavágó a tervek szerint április 3-án lesz a Haladás Sportcsarnokban.

Mindenki segíthet

A Haladás elleni kupameccsen a szurkolóink a ritka betegséggel küzdő Micskó Beninek is segíthetnek.

Több debreceni együttes is támogatta már Benit, mi is kötelességünknek éreztük ezt, sőt, a szombathelyiek szintén az ügy mellé álltak. Adománygyűjtő láda lesz a csarnokban, ebbe rakhatják a nézők a pénzt, amelyet a szülők Beni külföldi gyógykezelésére fordíthatnak. Bízunk benne, hogy minél nagyobb összeg fog összegyűlni – fogalmazott Vass Ottó.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DEAC-Haladás VSE
2024. 03. 27. (szerda) 18.30, DESOK