Magyar Kupa: idén is bejutottunk a döntőbe!

A Debreceni Egyetem alakulata a Budaörs legyőzésével megtette az első lépést a címvédés felé.

A DEAC női futsalosai címvédőként utazhattak a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjére. Quirikó Vivien együttese a legjobb négy között a Budaörssel találkozott szombat kora délután. Jól ismertük a Pest megyeieket, hiszen az NB I fináléjában velük harcolunk az aranyéremért. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó aranycsatában jelenleg 2-0-ra vezetünk.

A Messzi István Sportcsarnokban már az elejétől többet birtokoltuk a játékszert, de nagy helyzetet sokáig nem tudtunk kialakítani. Egyébként mindkét csapat játékába több bosszantó hiba csúszott, aminek az egyik oka a nagy tét is lehetett. Aztán Krascsenics Csillát a hatos környékén szabálytalanul állították meg, a szabadrúgást Üveges Katalin végezte el, de a sorfal blokkolt. A másik oldalon Tell Zsófia tesztelte Torma Lillát, kapusunk magabiztosan hárított. Egyre inkább azt lehetett érezni, hogy érik az első gólunk, mivel Sovány Liza és Nagy Anikó is a kapufát találta el. Végül a 13. percben Fülöp Diát faultolták, így ígéretes pozícióból végezhettünk el szabadrúgást. A labda mögé Horváth Viktória állt, kulcsemberünk pedig kb. 6,5 méterről küldte a labdát a budaörsi kapuba. Miután hátrányba került az ellenfelünk, sebességet váltott. A legnagyobb esélye az egyenlítésre Tellnek volt, de Torma eszén most sem sikerült túljárnia. A szünet előtt még Pócsik Lívia veszélyeztetett, de az állás nem módosult.

A második játékrész nem úgy indult, ahogy azt reméltük, mivel Kirschner Kamilla egalizált. A budaörsi játékos első próbálkozását még “olvasta” Torma, de a kipattanónál már nem segíthetett kapuvédőnk. Vetélytársunk öröme nem tartott sokáig, ugyanis Horváth átlövése nem “ízlett” Csizmóknak. Ezt követően öles léptekkel közelítettünk a döntő felé. Előbb Üveges Katalin felívelését követően Tóth Nóra szép mozdulattal talált be, majd Fülöp labdát szerzett, végül a jobb alsóba bombázott. Fülöp a gólja után egy asszisztot is kiosztott, a támadást Sovány fejezte be (1-5). A hátralévő időben Csizmókot többször is megdolgoztattuk, ám az eredmény nem változott. Magabiztos diadalunknak hála idén is lesz esélyünk arra, hogy a kupában megszerezzük a legfényesebb medáliát.

A másik ágon nem borult a papírforma, a Tolna 7-2-re verte az NB II-es Miskolcot, így a holnapi fináléban Reveland Zoltán tanítványaival csapunk össze.

Magyar Kupa-elődöntők
Budaörs-Endo Plus Service-DEAC 1-5 (0-1)
gólszerzők: Kirschner (21.), ill. Horváth V. (13., 23.), Tóth N. (25.), Fülöp (28.), Sovány (32.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Tóth N., Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Miskolci Vénusz-2F-Bau Tolna-Mözs 2-7 (1-2)
Gólszerzők: Visnyánszki (18., 30.), ill. Vámosi (10.), Csapó (15.), Hatala (25., 33.), Bajcsy (31.), Sereg (37.), Botka (40.)

A döntő vasárnap 16.15-kor kezdődik.