Magyar Kupa: idén is döntőbe jutottunk!

A Debreceni Egyetem alakulata felülmúlta a TFSE-t, így maradt esély arra, hogy zsinórban negyedik alkalommal elhódítsa a trófeát.

A DEAC női futsalosai szombaton újabb lépést tehettek a címvédés felé a Magyar Kupában, ehhez a TFSE elleni elődöntőt kellett sikerrel venni. A fővárosiak abból a szempontból előnyösebb helyzetben voltak, hogy a final fournak a csarnokuk ad otthont. Azt sem szabad elfelejteni, hogy együttesünk ezt megelőzően még nem tudta két vállra fektetni a riválisát ebben a szezonban. Szerencsére Quirikó Vivien tanítványai minden nehézséggel megbirkóztak, ennek köszönhetően a legjobbkor szakadt meg a nyeretlenségi sorozat.

A találkozó első lövése Üveges Katalin nevéhez fűződött, a próbálkozást Hargas Annamária magabiztosan fogta. Nem sokkal később Fülöp Dia tüzelt kicsit pontatlanul, így az eredmény nem változott. Egyébként az első percekben a mi akaratunk érvényesült a pályán, a hazaiak közül először Balogh Noémi dolgoztatta meg Pozsgai Melindát, szerencsére kapusunkat nem hozta zavarba. Ezt követően Gajzágó Flóra és Horváth Viki előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, ám a gólszerzés egyiküknek sem jött össze. A szünethez közeledve felpörögtek az események: előbb Dióssy Dorottya Júlia szerzett labdát, ám kicsit kisodródott, így ezt a szituációt megúsztuk, majd Hardon Rita eszén járt túl Hargas. Végül a 19. minutumban Üveges Katalin kilőtte a TFSE kapujának a jobb alsó sarkát, ezzel megszereztük a vezetést. Csapatkapitányunk az egész első félidőben nagyon aktív volt, vagyis teljes mértékben rászolgált erre a találatra.

A szünetet követően próbált magasabb fokozatba kapcsolni vetélytársunk, ám Pozsgai Melinda lehúzta a rolót. Kapuvédőnknek a játékrész derekán szerencséje is volt, mivel Fábián Rebeka lökete a kapufán csattant. Egy szabálytalanság miatt Üveges Katalin maradt a földön, de szerencsére tudta folytatni az ütközetet. Teltek a percek, ám az eredmény nem módosult, de ezt egyáltalán nem bántuk. Pozsgai továbbra is remekelt, többek között Balogh Noémi orra alá is borsot tört a bravúrjával. Nagyjából öt minutummal a vége előtt megdupláztuk a fórunkat: Üveges gólba tartó labdáját közvetlen közelről Krascsenics Csilla pofozta be. A hajrában a TFSE elővette az öt a négy elleni játékot, ennek ellenére nem tudott faragni a hátrányán.

Ezzel a diadallal esélyünk nyílt arra, hogy 2021, 2022 és 2023 után idén ismét megnyerjük a Magyar Kupát. A vasárnap 13 órakor kezdődő fináléban a Tolna-Salgótarján meccs győztesével találkozunk.

Magyar Kupa-elődöntő
DEAC-TFSE-11Teamsports 2-0 (1-0)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, vezette: Tamási Patrik, asszisztensek: Sántha Péter, Dr. Vigh Tünde.
Gólszerzők: Üveges (19.), Krascsenics (35.)
A DEAC összeállítása: Pozsgai – Fülöp, Üveges, Horváth V., Gajzágó. Cserék: Kopjári, André, Rácz, Csepregi, Nagy A., Krascsenics, Hardon, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: Derencsényi István