Marad a gólvágó!

Harmati Tamás elmondta, több szempontot is mérlegelt, mielőtt eldöntötte, hogy továbbra is a Debreceni Egyetem alakulatát fogja erősíteni.

Harmati Tamás tavaly nyáron a Nyírgyulajtól tért vissza a DEAC férfi futsalcsapatához. Jól jártunk a 27 esztendős játékossal, hiszen 30 gólt szerzett a 2021/22-es idényben, ezzel főszerepet vállalt a Magyar Kupa-ezüstérem, illetve a bajnoki harmadik hely megszerzéséből. Harmati az új szezonban is sok boldog pillanatot okozhat a cívisvárosi drukkereknek, hiszen meghosszabbította a szerződését.

Debrecenben élek, amióta az eszemet tudom, ez is arra sarkalt, hogy maradjak. Emellett az szintén fontos szempont volt, hogy sikeresen szerepeltünk, továbbá alapembernek számítottam, szerencsére a vezetőséggel sikerült megállapodnom a folytatásról. Természetesen elégedett vagyok az előző szezonnal, kihoztuk belőle a maximumot. Összetartó közösséget alkottunk, a szép eredményekből mindenki kivette a részét. Nem maradt bennem hiányérzet, de nem szeretnék hátradőlni, mindig lehet fejlődni. A keret még alakul, úgy néz ki, ismét főleg fiatalokból fog állni a csapat, ettől függetlenül abban reménykedem, hogy minden ellenfél dolgát meg tudjuk nehezíteni. Szerintem a felsőházat nyugodtan megcélozhatjuk, ha pedig úgy szárnyalunk, mint az előző idényben, akkor senkinek sem lehet egy rossz szava sem. A DEAC-ban az edzősködésbe is belekóstolhattam (az U17-es és az U20-as korosztállyal dolgozhatott – a szerk.), a srácok többször megizzasztottak, de sokszor örömet szereztek nekem. Ha úgy adódik, szívesen folytatnám ezt a munkát, mivel hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, bizonyos meccsszituációkat jobban átlátok. A pihenő alatt kirándulással, horgászattal igyekszem feltöltődni, emellett sok időt töltök a családtagjaimmal – nyilatkozta Harmati.

Korábban már jeleztük, hogy Krajcsi Bence, Vass Ottó, Berecz Rafael, Rácz Zsolt és Szabó Ábel is marad nálunk.