Megdolgoztunk az egy pontért

A Debreceni Egyetem alakulata kétszer is hátrányban volt a Kecskemét ellen, ettől függetlenül döntetlennel zárult az ütközet.

A DEAC férfi futsalcsapata általában hétfőn vagy pénteken szokott bajnokit játszani. A sorminta ezúttal megszakadt, hiszen Tihanyi Csaba legénysége szombaton fogadta a Kecskemétet. A “hírös városiak” legutóbb nagyjából egy hónappal ezelőtt vizitáltak a csarnokunkban, akkor a kupameccsen együttesünk 3-1-re nyert.

A mai találkozó első ígéretesnek tűnő lökete Tóth Attila nevéhez fűződött, kulcsemberünk próbálkozása elsuhant a jobb kapufa mellett. A hatodik minutumban a vendégek megszerezték a vezetést: Kajtár a felezővonal közeléből végzett el egy szabadrúgást, a labda pedig a gólvonalon túlra jutott. Ezt követően Faragó Ádám Suscsák Máté János két nagy lehetőségénél is védett. Az első félidő derekán Berecz Rafael bosszankodhatott, hiszen a kapufát találta el. Játékosunk néhány másodperccel később már örülhetett, ugyanis a Rigó Lászlóról kipattanó labdát belőtte. Aztán Berecz már hátul dolgozott, mivel egy gólba tartó labdánál mentett óriásit. A szünetig újabb találatot már nem láthattunk, így 1-1-ről folytathatták a felek.

Nem indult jól a második játékrész, mivel egy kecskeméti szabadrúgás-variáció után Thiago lábáról pattant be a kapunkba a labda. Ezt követően ismét mentünk az egyenlítésért, többek között Nagy Bence dolgoztatta meg néhány alkalommal Rigót, aki állta a sarat. Egy sérülés miatt a vendégeknél Rigó helyét egykori kapuvédőnk, Krajcsi Bence vette át, ám Rigót hamar meggyógyították, így visszatérhetett a játéktérre. A 32. minutumban Nagy Bence lekészítése után Faragó Lajos higgadtan értékesítette a helyzetét, ezzel újra egalizáltunk. Figyelnie kellett ellenfelünknek, mivel bő öt perccel a vége előtt összeszedte az ötödik faultot. A kecskemétiek többször már nem szabálytalankodtak, így nem kaptunk büntetőt. A hajrában fellélegezhettünk, hiszen Bencsik egy hatalmas ziccert elhibázott. Az utolsó percben elővettük az öt a négy elleni felállást, de nem profitáltunk ebből, emiatt 2-2 lett a végeredmény.

Alakulatunk legközelebb szerdán lép pályára, ekkor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Haladást látja vendégül.

NB I felsőház 6. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 2-2 (1-1)
DESOK, vezette: Takács Ákos, asszisztensek: Balla Levente, Borbás Bottyán Aurél.
Gólszerzők: Berecz (11.), Faragó L. (32.), ill. Kajtár (7.), Thiago (22. – öngól)

Fotó: Szolnoki László