Megkaparintottuk a bronzérmet az NB I-ben!

A Debreceni Egyetem alakulata a DVTK otthonában is diadalmaskodott, ezzel eldőlt, hogy idén harmadik helyen végez az élvonalban. 

A DEAC női futsalosai pénteken lezárhatták a Diósgyőr elleni bronzcsatát az élvonalban, ehhez Miskolcon kellett győzniük. Nem tűnt lehetetlen küldetésnek a diadal, hiszen Quirikó Vivien együttese ebben a szezonban eddig mindig két vállra fektette a DVTK-t. Az is jót tett a lányok önbizalmának, hogy az előző hétvégén zsinórban negyedik alkalommal megnyerték a Magyar Kupát.

A mai találkozó kezdőrúgását az a Csepregi Gabriella végezte el, aki az idény végén visszavonul. Az ünnepélyes pillanat után jött a hideg zuhany, hiszen az első percben Bernáth Csilla bevette Kopjári Liza kapuját. Nem állt sokáig 1-0 a kijelzőn, mivel a negyedik minutumban Horváth Viki találatával egalizáltunk. A gyors gólváltást követően mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám az eredmény nem módosult a szünetig.

A térfélcsere után megint Horváth Viki villant meg, ezzel pedig megszereztük a vezetést. Nem sokáig volt nálunk a fór, mivel Bernáth Csilla is beköszönt újra. Kapkodhatták a fejüket a drukkerek ezekben a pillanatokban, ugyanis Üveges Katalin is eredményes volt. Ez a három gól nagyjából két perc alatt született. A második bekapott gól után Kopjári Lizát Pozsgai Melinda váltotta. Tapasztalt kapuvédőnket a 30. percben kiállították, szerencsére az emberhátrányt kivédekeztük, majd Üveges Katalin biztosította be a sikerünket. Ezzel a 4-2-es diadallal eldőlt, hogy idén a harmadik helyen zárunk az NB I-ben.

A meccs elején az öltözőben ragadtunk, a Miskolc pedig rögtön az első percben megszerezte a vezetést. Az első játékrészben nagyon tompán játszottunk, de a második félidőre valamelyest feljavultunk, és több helyzetünk akadt. Amivel a leginkább elégedetlen vagyok, az a védekezésünk, amely nem volt eléggé agresszív, és többször elcsúsztunk. Az első mérkőzésen nem sokszor jutottak el a kapunkig a miskolciak, de ma a lehetőségek száma alapján akár több gólt is szerezhettek volna. Azért is bosszant, hogy nem tettük hamarabb magabiztossá a győzelmet, mert így nem tudtam mindenkinek játéklehetőséget adni a szezon utolsó mérkőzésén. A győzelemnek örülök, de nagyon érződött a idény végi forma a teljesítményünkön – összegzett Quirikó Vivien.

NB I, a 3. helyért 2. mérkőzés
DVTK-Vénusz-DEAC 2-4 (1-1)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, vezette: Dr. Vigh Tünde, asszisztensek: Mészáros Márk, Skarupa Tamás.
Gólszerzők: Bernáth (1., 26.), ill. Horváth V. (4., 25.), Üveges (26., 34.)
A DEAC összeállítása: Kopjári – Fülöp, Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Pozsgai, Rácz, Tóth N., Csepregi, Gajzágó, Hardon, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.