Megnyertük az egyik megyei rangadót

A Debreceni Egyetem csapatainak nem kellett sokat utazniuk április első napján.

A DEAC U17-es és U20-as futsalosai Berettyóújfaluban vizitáltak csütörtökön. Zákány Ferenc tanítványai nem sokat teketóriáztak, hiszen már a hatodik percben megszerezték a vezetést Vilmányi Dominik góljával.

A szünetig még kétszer zördültek meg a hálók: Béke köszönt be a 17. minutumban, erre válaszolt Korcsmáros kicsit később. A második félidőben a hazaiak Duró villanásának köszönhetően egalizáltak, ám a találkozót mesterhármassal záró Béke vezérletével végül megkaparintottuk a rendkívül értékes három pontot.

“Magabiztosan, végig koncentráltan játszottak a fiúk, ennek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon jó erőkből álló Berettyóújfalu ellen” – összegzett Zákány Ferenc.

U20-as gárdánk sajnos üres kézzel távozott a megyei vetélytárs otthonából. A tizenötödik perc nagyon rosszul alakult, hiszen kétszer is kapitulált a hátsó alakzatunk. A pihenő előtt Serestyén találata bizakodásra adhatott okot, ám a 23. percben már 4-1-re vezetett ellenfelünk. A lefújásig még mindkét gárda egy-egy gólt szerzett.

“Jól kezdtük a meccset, de sajnos nem mi szereztük meg a vezetést. A meccs alatt voltak jó és kevésbé jó periódusaink. Több helyzetet is elpuskáztunk, ha ezek bemennek, akkor kozmetikázhattunk volna az eredményen. A hibákon javítva dolgozunk tovább” – fogalmazott Kántor Tamás.

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport 6. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC 2-5 (1-2)
gólszerző: Korcsmáros (20.), Duró (23.), ill. Vilmányi (6.), Béke (17., 25., 40.), Farkas M. (36.)
A DEAC összeállítása: Ratku, Hűse, Komádi, Farkas M., Puskás A. Cserék: Varga B., Béke, Vilmányi, Ferenczi T. Edző: Zákány Ferenc

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 6. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC 5-2 (2-1)
gólszerző: Nagy K. (15. – öngól), Tanka (15., 34.), Rézműves (22.), Erdei (23.), ill. Serestyén (18.), Csirkés (23.)
A DEAC összeállítása: Tóth B., Fehér D., Nagy K., Szabó L., Sándor A. Cserék: Gorzsás, Megyessy, Figeczki, Konyári, Varga B., Csirkés, Serestyén, Komlósi P. Edző: Kántor Tamás