Megszakadt a jó sorozatunk

A Debreceni Egyetem női futsalosai elveszítették az Astra elleni rangadót. A meccs hőse a négy gólt szerző Kota Gabriella volt.

Éremesélyes csapatok feszültek egymásnak vasárnap a DESOK-ban. A DEAC az első három fordulót hibátlan mutatóval zárta, míg az Astra hét pontot szerzett. Kota Gabriella adta meg a meccs alaphangját, a vendégek klasszisa a harmadik percben lőtt a jobb alsóba. A folytatásban Nagy és Krascsenics is megdolgoztatta Hargast. Hat és fél perce tartott a meccs, amikor Pócsik került nagy helyzetbe, de nem tudott egyenlíteni. Ami nem sikerült Pócsiknak, az összejött Krascsenicsnek (1-1). A folytatásban Nagy Anikó a kapufát trafálta telibe, majd Kota adott nagy passzt Urbánnak, aki élt a lehetőséggel. A tizennyolcadik minutumban Kota ismét a jobb alsóba küldte a labdát. Az Astra húzóembere a szünet előtt büntetőt rúghatott, de Torma bravúrral védett.

A második félidő elején Horváth Vikinek nem volt szerencséje, hiszen a lökete a kapufán csattant. Könnyen 2-3 lehetett volna az eredmény, de Kota újabb villanásával 1-4-re módosult az állás. Kota a teljesítményére a 29. percben tette fel a koronát, ekkor negyedszer köszönt be. A hátralévő időben még szépítettünk Krascsenics révén, ezzel alakult ki a végeredmény.

A DEAC a negyedik fordulóban szenvedte el az első vereségét. Jövő héten megint nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a TFSE otthonában vizitálunk.

NB I 4. forduló
DEAC-Astra-HFC Üllő 2-5 (1-3)

Gólszerző: Krascsenics (11., 37.), ill. Kota (3., 18., 22., 29.), Urbán (17.)