Megszorongatnánk a listavezetőt

A Debreceni Egyetem csapata a Haladás ellen próbál meglepetést okozni péntek este a DESOK-ban.

A 12. forduló jön a futsal NB I-ben, de az ötödik helyen álló DEAC két elmaradt meccse miatt eddig csak kilencszer lépett pályára. Elek Gergő tanítványai a következő játéknap nyitányán az éllovas Halit látják vendégül. A szombathelyiek jelenleg több mutatóban is kiemelkednek: a szerzett pontok (harmincegy), a rúgott gólok (negyvenhat) és a bekapott találatok (tizenöt) terén egyaránt ők a legjobbak. Ebből a felsorolásból is kirajzolódik, hogy nem lesz könnyű dolguk a fiúknak, akik ettől függetlenül nem feltartott kézzel futnak majd ki a játéktérre.

“A papírforma alapján egyértelműen a Hali esélyesebb, ám bízom benne, hogy lesz esélyünk a jó eredményre, ehhez végig maximális koncentrációra lesz szükség. A DESOK borítása is a mi malmunkra hajthatja a vizet. A Vas megyeiek a bajnoki címért harcolnak, míg mi a felsőházért küzdünk, vagyis ki lehet jelenteni, hogy ellentétesek a célok. A vetélytársunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt ebben a szezonban, ezt tartom a legnagyobb erősségének. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Dróth Zoltán személyében olyan klasszissal rendelkezik, aki villanásaival bármikor képes meccseket eldönteni” – nyilatkozta Faragó Lajos.

Az is “kapaszkodót” jelenthet, hogy szeptemberben csak 3-2-re kaptunk ki Szombathelyen.

“Ezen az összecsapáson jóval a tudásunk alatt teljesítettünk, ám így is szoros lett a végeredmény. A szünetben 3-1-re vezetett a Haladás, de akár nagyobb különbség is lehetett volna. A második játékrészben riválisunk átadta a terület, kontrákkal próbált veszélyt teremteni, de ez nem igazán sikerült neki” – mondta a 25 esztendős játékosunk.

A kormány szigorításainak köszönhetően a pénteki bajnokit is zárt kapuk mögött fogják megrendezni, emiatt vegyes érzések kavarognak Faragóban.

“Nyilván jó lenne, ha lehetnének nézők a DESOK-ban, de már annak is örülhetünk, hogy egyáltalán mérkőzéseket vívhatunk. Egyébként mindig próbálom kizárni a külső körülményeket, így az üres csarnokban sem okoz problémát, hogy felvegyem a meccsritmust” – zárta mondandóját Faragó Lajos.

Klubunkhoz kapcsolódó hír, hogy távozott a brazil Two, aki egyetlen gólját a Mezei-Vill otthonában szerezte. Az MLSZ adatbankja szerint eldőlt, hogy a Fradi elleni találkozót január 12-én pótolhatjuk.

NB I 12. forduló
DEAC-Haladás VSE
2020. 11. 27. (péntek) 18:30, DESOK – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István