Megvan az első győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata a duplázó Tóth Attila vezérletével legyőzte a Nyíregyházát, így ebben a szezonban először szerzett három pontot az NB I-ben.

Négy nyeretlenül megvívott bajnoki után a DEAC férfi futsalcsapata péntek este a Nyíregyházát látta vendégül a DESOK-ban. Ellenfelünk ugyan győzelemmel indította a pontvadászatot, ám az ezt követő három összecsapáson csupán két egységet szerzett.

Az első perc végén Thiago labdaszerzése után Harmati Tamás lökete szállt a kapu fölé. Ezt követően mi birtokoltuk többet a játékszert, aztán a vendégek is magasabb fokozatba kapcsoltak. A hetedik minutumban igazi lesipuskásként csapott le egy rossz átadásra Harmati, de a nagy helyzetét nem tudta értékesíteni. Az első félidő derekán Thiago passzát követően Tóth Attila lőtt, de Petró Martin védett. A másik oldalon Öreglaki néhány másodperc alatt kétszer megdolgoztatta Nyergest, aki állta a sarat. Egy szögletből végre megszületett az első gólunk: Faragó passzolt Vass Ottóhoz, akinek a bombáját nem foghatta a vendégek kapusa. Nem sokáig örülhettünk, mivel Rodrigues távoli lövésébe ugyan beleért Nyerges, ám a labda így is becsorgott. A szünetig mindkét kapuvédőnek akadt dolga bőven, ettől függetlenül az eredmény nem módosult.

A második játékrészt élesebben kezdték a vendégek, akik Dávid Richárd eltékozolt ziccerénél még a fejüket foghatták, de nem sokkal később Öreglaki már pontosabban célzott, így 1-2-re módosult az eredmény. Próbáltuk ledolgozni hátrányunkat, de ez sokáig nem jött össze. Sőt, fejetlenül nem rohanhattunk előre, mivel a Nyíregyháza gyakran veszélyes ellentámadásokat vezetett. Végül Tóth Attila lépett elő vezérré, kulcsemberünk lába előbb a 34. percben sült el, majd a 37. minutumban kilőtte a bal alsót. A hátralévő időben Lovas Norbert legénysége átállt az öt a négy elleni játékra, de szerencsére nem olvadt el a fórunk a lefújásig.

Most kisebb szünet jön a bajnokságban, legközelebb az Aramis érkezik a csarnokunkba szeptember 25-én.

NB I 5. forduló
DEAC-Á Stúdió Futsal Nyíregyháza 3-2 (1-1)
DESOK, vezette: Kiss Gergő, asszisztensek: Apkó Tamás, Róka Krisztián.
Gólszerzők: Vass (12.), Tóth A. (34., 37.), ill. Rodrigues (14.), Öreglaki (23.)
A DEAC összeállítása: Nyerges – Thiago, Harmati, Tóth A., Franchu. Cserék: Tóth B., Faragó, Berecz, Vass, Szatmári, Siska, Farkas, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Fotók: Derencsényi István