Megvan az új csapatkapitányunk

Elek Gergő választása Vass Ottóra esett, aki az ifjú csapattársak támogatását tartja az egyik legfontosabb feladatának.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Szentes-Bíró Tamás az új idényben már nem a DEAC férfi futsalcsapatát fogja erősíteni. A tapasztalt játékos távozásával nem csupán az egyik kulcsemberünket, hanem a csapatkapitányunkat is elveszítettük. Elek Gergő vezetőedző döntése alapján Szentes-Bíró örökébe Vass Ottó lép, míg a brazil Thiago a csapatkapitány-helyettes lesz.

Sejtettem, hogy én is esélyes lehetek, hiszen ugyan csak huszonnégy éves vagyok, ettől függetlenül a keret egyik legrutinosabb tagjának számítok. Nem lesz könnyű dolgom, mivel Szenti a pályán és azon kívül is igazi vezérként viselkedett, de igyekszem megbirkózni a feladattal. Elődöm csak ritkán emelte fel a hangját, de akkor mindig volt súlya a mondandójának, ezt pedig követendő példának tartom. Az egyik legfontosabb teendőm az lesz, hogy a fiatalokat segítsem, emellett a csapat és a mester között én fogom betölteni az összekötő kapocs szerepét – nyilatkozta Vass.

Együttesünk a felkészülést két és fél héttel ezelőtt kezdte a következő szezonra, az edzőmeccsek eredményei pedig bizakodásra adhatnak okot, mivel az Újpestet (6-2) és a Nyíregyházát (6-3) is két vállra fektette.

Az újpestiek elleni összecsapásból komoly következtetést nem érdemes levonni, mivel mindkét oldalon sokan hiányoztak. A nyíregyháziakkal vívott mérkőzésen főleg támadásban akadtak szép megoldásaink, de a védekezésünkön még dolgoznunk kell. Történtek változások a keretben, emiatt az összecsiszolódási folyamat zajlik, de szerintem ott tartunk jelenleg, ahol előzetesen terveztük – zárta mondandóját Vass Ottó.