Megyei rangadó következik

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai szombaton 18.30-tól a két forduló után szintén hibátlan mutatóval álló MVFC Berettyóújfalu otthonában vendégeskednek. Tóth Attila kijelentette, nem feltartott kézzel lépnek pályára a bajnokesélyes ellen.

A DEAC-nál egy rúdugróhoz hasonlóan egyre magasabbra kerül a léc: Elek Gergő legénysége a bajnoki nyitányon a Nyírgyulajt 9-4-re győzte le, majd a Ferencvárossal vívott meccsen összejött a fordítás (3-1). A hétvégén az eddigi legkeményebb bajnoki vár a gárdára, hiszen az élvonalban évek óta az élmezőnyben végző Berettyóújfalu következik. A Mezei-Vill eddig az Aramist és az Újpestet fektette két vállra. Az újfaluiakkal a nyáron két felkészülési meccset is játszottunk: a DESOK-ban 3-2-re, míg saját pályáján 5-4-re nyert ellenfelünk.

“Az utóbbi mérkőzés volt a bajnoki főpróbánk, amelyen jó teljesítményt nyújtottunk, és sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, bízom a pontszerzésben. Úgy gondolom, ha a védekezésünk rendben lesz, akkor jó eredményt érhetünk el. A letámadás hatásos fegyver lehet, ezzel meglephetjük vetélytársunkat. Az Újfalu a nyáron még acélosabbá vált, hiszen visszatért Rábl János, valamint Horváth Norbert is csatlakozott a kerethez. Egyébként a Mezei-Vill magja régóta együtt játszik, ez számít az egyik legfőbb erősségének” – nyilatkozta Tóth Attila.

23 éves játékosunk három találattal vette ki a részét csapatunk remek rajtjából: a Nyírgyulaj ellen duplázni tudott, a Fradi kapuját pedig a 35. percben vette be, ezzel 2-1-re módosította az eredményt.

“A nyírgyulaji együttes több kulcsjátékosát is elveszítette a nyáron, így a győzelmet céloztuk meg. Kemény alapozáson vagyunk túl, remek fizikai állapotba kerültünk, és ez meg is látszódott. Tudtuk, a Fradi ellen annak ellenére is nehezebb dolgunk lesz, hogy Büki eltiltás miatt nem szerepelhetett. Szerencsére a második találkozónkat is sikerrel vettük” – mondta Tóth, aki kitért saját teljesítményére is. “Nekem szintén kijött a lépés az eddigi összecsapásokon. Az előző idényt tizennégy góllal zártam, reményeim szerint ettől többet tudok szerezni idén. Évről évre szeretnék egy lapáttal rátenni a teljesítményemre. Nyilván az újabb válogatott meghívó ugyancsak motivál, szeretnék alapemberré válni a nemzeti együttesben, ezért az edzéseken és a meccseken mindig a maximumra törekszem” – zárta mondandóját a gólerős futsalos.

Csütörtökön megtartották a Magyar Kupában a sorsolást, a DEAC a második fordulóban kezdi meg a szereplését. Elek Gergő tanítványai az NB II Nyugati csoportjában érdekelt PEAC-hoz utaznak, a meccset a tervek szerint október 14-én rendezik meg.

NB I 8. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2020. 09. 12. (szombat) 18:30, Pálfy István Rendezvénycsarnok