Megyei rangadó vár együttesünkre

Szatmári Ákos ezúttal nem tud segíteni a Debreceni Egyetem csapatának, ettől függetlenül bízik a jó eredményben.

A DEAC férfi futsalosai a Magyar Futball Akadémia elleni 3-2-es győzelemmel indították az évet csütörtökön. Az újonc otthonában sem volt egyszerű dolga Elek Gergő legénységének, de hétfő este még nehezebb feladat jön, mivel a harmadik helyezett Berettyóújfalu vizitál a DESOK-ban. Az MVFC csütörtökön az ELTE-BEAC védelmét a 31. percig nem tudta feltörni, aztán Matheus találata átszakította a gátat, később Nagy Imre és Rábl János is beköszönt, a 3-1-es végeredményt Szini László állította be a 36. minutumban.

Valóban nem lesz sétagalopp a holnapi összecsapás, ám maximális koncentrációval lehet esélyünk a győzelemre – kezdte mondandóját Szatmári Ákos. – Nagyon sűrű az élmezőny, emiatt minden megszerzett pont sokat érhet a végelszámolásnál. Jó lenne, ha minél előkelőbb helyen zárnánk az alapszakaszt, hiszen így kedvezőbb helyzetből vághatnánk neki a rájátszásnak. Az MVFC kicsit rapszodikusan szerepel a rangadókon a mostani szezonban, de ez nem altathat el minket. Sajnos egyetemi elfoglaltságom miatt ezúttal nem léphetek pályára, ettől függetlenül szurkolni fogok a fiúknak. Mellettem a műtét után lábadozó Berecz Rafael és az eltiltott Deiby Arango sem játszhat. Az MFA csarnokában érződött rajtunk a kihagyás, emellett azt is ki kell emelni, hogy az újonc sokat fejlődött. Nehezen indult be a gépezetünk, de szerencsére a második félidőben felvettük a fonalat, bár a helyzetkihasználásunk sajnos ezúttal sem volt tökéletes – fogalmazott 20 esztendős játékosunk, aki az előző idényben még pont a berettyóújfalui alakulatot erősítette.

A DEAC-MVFC megyei rangadóra a szurkolók a jegy.deac.hu-n már megvásárolhatják a belépőjüket, élő közvetítéssel klubunk Youtube-oldalán jelentkezünk.

NB I 19. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu
2023. 01. 23. (hétfő) 18.30, DESOK

Fotó: Kovács Péter

Tabella: