Megyei rangadón gyakorolhattunk

A Debreceni Egyetem alakulata fordulatos találkozón szenvedett vereséget a Berettyóújfalutól.

A DEAC futsalosai szerdán a Mezei-Vill ellen lejátszották a második edzőmeccsüket a nyári felkészülés során. Elek Gergő vezetőedző kerete eléggé foghíjas volt, hiszen Szentes-Bíró Tamás, Berecz Rafael, Tóth Benedek és Rodrigo sem léphetett pályára. A gondjaink a meccs elején tovább szaporodtak, ugyanis Faragó Lajos megsérült, és a folytatásban már nem térhetett vissza a pályára.

Jobban kaptuk el a 40 perces félidőkből álló meccs rajtját, Faragó passzáról Szabó Ábel csak egy kicsit maradt le. A másik oldalon először Kártik tesztelte Krajcsi Bencét, akinek ennél a jelenetnél bravúrt kellett bemutatnia. A tizenhatodik minutumban Tóth Attila párat tolt a labdán, majd a jobb alsóba bombázott. Ennek a gólnak pár hónapja nagyon örültünk volna, ám exjátékosunk immáron a berettyóújfaluiakat erősíti. Az elkövetkező percekben többször is nagyot hárított a vendégek kapuvédője, aztán egy szögletnél Rafinha nagyon üresen maradt a hatosunkon belül, a brazil légiós pedig góllal büntetett. A szünet előtt a végig agilisan játszó Sándor Attila faragott a hátrányunkon, ezzel 1-2 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A második játékrészben Dobi Attila foglalta el Krajcsi helyét a gólvonal előtt. Rácz Zsolt került ígéretes helyzetbe, de a lábáról lelopta a labdát Mezei. A csapatunkhoz a nyáron csatlakozó Harmati Tamás kiszorított helyzetből lövésre szánta rá magát, ezzel pedig eléggé meglepte az újfalui cerberust, akinek nem jött össze a hárítás. A folytatásban egy szépen felépített támadás végén ismét magához ragadta a vezetést a vetélytársunk. A lefújásig Thiago lécen csattanó löketét, illetve Harmati óriási mentését jegyezhettük fel.

“A legnagyobb probléma az volt, hogy többen is hiányoztak a csapatunkból, aztán a meccs elején sajnos Faragó Lajos is kidőlt a sorból. Ennek köszönhetően az ifistáknak gyakorlatilag végig kellett játszaniuk a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen megállták a helyüket. Hátul látszódott az, amit szeretnénk a szezon során megvalósítani. Ez egy nehéz védekezési forma, de ha jól használjuk, meglephetjük vele az ellenfeleket. Jelenleg még az erőgyűjtés időszaka van, ami látszódott a fiúkon, akiknek a hozzállását csak dicsérni tudom” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Együttesünk kedden ismét találkozik a megyei riválissal, ezúttal idegenben.

DEAC-MVFC Berettyóújfalu 2-3 (1-2)
A DEAC gólszerzői: Sándor A., Harmati

Fotó: Papp Attila