Megyei rangadót nyertünk

Hajdúböszörményben vizitált a Debreceni Egyetem női futsalcsapata az NB I-es bajnokság 17. fordulójában. A végig kiélezett mérkőzést a hajrában sikerült megnyerni.

Az idei szezonban harmadik alkalommal mérkőztünk meg a HTE együttesével. Az első két találkozó debreceni sikert hozott, ám ez nem jelentette azt, hogy könnyű dolgunk lenne szombat délután a Hajdúböszörményi Városi Sportcsarnokban rendezett összecsapáson. Bár az 5. percben vezetést szereztünk Krascsenics Csilla góljával, a hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, és két perccel később egyenlítettek. A hátralévő időben sikerült ismét előnyhöz jutnunk Üveg Katalin találatával, de erre is tudott válaszolni a HTE.

A szünet után is mezőnyfölényben játszottunk, ziccereket dolgoztunk ki, ám a befejezések nem sikerültek. A 37. percben végül Horváth Viktória a DEAC javára fordította a mérkőzést, és ezzel fontos három pontot szerzett a csapat.

Bármennyire is próbáltuk nyomás alatt tartani ellenfelünket, tökéletesen tudta hárítani a helyzeteinket – mondta a csapat játékos-edzője, Üveges Katalin. – Rendszerint hiba csúszott az utolsó momentumokba, kapu előtt továbbra sem jeleskedtünk, több ziccert is kihagytunk. Torma Lilla szenzációsan védett, és a HTE emberfogásos zárt védekezését sem sikerült kellőképpen áttörni. A játékunkkal nem lehetünk elégedetlenek, tudatosan felépített támadásokat vezettünk, és a védekezésünk is már javulófélben van. Tóth Renáta szintén jól muzsikált a kapuban. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, minden egyes élcsapat megszenved a böszörményi alakulattal. Egyszerűen csak örülünk a három pontnak, és próbálunk még jobban felkészülni a hátralévő négy alapszakaszbeli mérkőzésünkre – fogalmazott Üveges Katalin.

Női futsal NB I, 17. forduló
Hajdúböszörményi TE – DEAC 2-3 (2-2)

DEAC: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics, Horváth V., André. Cs.: Fekete, Pócsik, Horváth P., Üveges, Czégény
Gól: Krascsenics, Üveges, Horváth V.