Mesterhármasra készülünk

Megyei rangadó vár a Debreceni Egyetem női futsalosaira. Üveges Katalin együttese a Hajdúböszörmény otthonában vizitál, a mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a HTE otthonában. Ugyan ellenfelünk csak a hetedik helyen áll a táblázaton, ennek ellenére több bravúrt is bemutatott már az utóbbi hetekben, így nem becsülhetjük le Quirikó Vivien tanítványait.

Szombaton már harmadszor találkozunk a Hajdúböszörménnyel az NB I idei szezonjában. Az eddigi meccsekből önbizalmat meríthetünk, hiszen szeptemberben 6-1-re, míg decemberben 3-0-ra diadalmaskodtunk. A sima győzelmek nem téveszthetnek meg minket, hiszen a szomszédvár az előző hetekben pontot lopott az Astrától, valamint a Tolnát is két vállra fektette.

“Quirikó Viviennek gyakorlatilag új csapatot kellett építeni, de úgy tűnik, egyre inkább beérik a munkája” – kezdte a beszélgetést Czégény Zsuzsánna. “A Böszörmény képes a meglepetésekre, de szeretnénk megszerezni a három pontot. Nem ígérkezik könnyű feladatnak a HTE védelmének a feltörése. Fontos lesz, hogy a helyzeteinkkel jól sáfárkodjunk. Sajnos a lehetőségeink gólra váltása már régóta problémát okoz, de reményeim szerint szombaton ezzel nem gyűlik meg a bajunk” – hangsúlyozta 30 esztendős játékosunk.

Czégény Zsuzsánna számára a Hajdúböszörmény elleni meccsek különlegesek, hiszen Böszörményben látta meg a napvilágot, emellett korábban a HTE-t erősítette.

“Nagyon várom az összecsapást, ami nekem valóban több lesz egy szimpla bajnokinál. A böszörményi szurkolók kiváló hangulatot tudnak teremteni, ilyen atmoszférában mindig öröm pályára lépni” – mutatott rá rutinos futsalosunk.

A DEAC a legutóbbi játéknapon háromgólos hátrányból állt fel az Astra elleni rangadón. A 3-3-as döntetlennel kapcsolatban Czégény Zsuzsanna elmondta, nincs okuk a szomorkodásra.

“Az, hogy ekkora különbséget tudtunk eltüntetni, a gárda tartását mutatja. Ez a mentalitás már a Tolna elleni kupameccsen is előjött, ám akkor sajnos nem tudtuk kicsikarni a továbbjutást. Minden mérkőzésen az elejétől a végéig megyünk előre és harcolunk. Bízom benne, hogy ez a felfogás jellemez majd bennünket a rájátszásban is” – zárta mondandóját Czégény Zsuzsánna.

Női futsal NB I 17. forduló
Hajdúböszörményi TE-DEAC
2020. 03. 07. (szombat) 17:00, Hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpont