Mestermunka: a kupa után a bajnokságot is megnyertük!

A Debreceni Egyetem alakulata ezúttal a ráadásban fektette két vállra a Tolnát, így összejött a duplázás.

A DEAC női futsalosai az előző héten megnyerték a Magyar Kupát, vasárnap pedig a bajnokságban nyílt arra lehetőségük, hogy aranyéremmel gazdagodjanak. Persze abban biztosak lehettünk, hogy a tolnaiak nem szeretnének asszisztálni együttesünk újabb győzelméhez.

A meccs elején Bajcsy Krisztina próbálta akrobatikus mozdulattal meglepni Torma Lillát, ám a kísérlete célt tévesztett. Nem sokkal később Krascsenics Csilla ugratta ki Horváth Viktóriát, de a kapujából kilépő Deczki Vanda kiválóan zárta a szöget. Az eltiltásából visszatérő Vámosi Georgina lódult meg a jobb oldalon, majd a hatoson belül ólálkodó Nagy Noémihez passzolt, aki értékesítette a ziccert. A bekapott gólt követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ám Bajcsy lehetőségénél Torma bravúrt mutatott be, így ekkor még szerencsére nem módosult az állás. Az első félidő derekán Quirikó Vivien kért időt, a rövid kupaktanács után pedig Krascsenics távolról próbálkozott, a labda az egyik hazai játékost is érintve jutott a gólvonalon túlra. Nagy Anikó megmozdulásánál akár a vezetést is átvehettük volna, de Tormához hasonlóan Deczki is ihletett formában tette a dolgát. A szünetben 1-1 szerepelt az eredményjelzőn, ami a látottak alapján reálisnak mondható.

A folytatásban Fülöp Diána passzába nézett bele Vámosi, aki kis ápolás után folytatta a játékot. Deczki ezúttal is gyakran kivette a részét a tolnai támadásépítésekből. Nagy Noémi centerezésénél kellett résen lennie Tormának, míg a másik oldalon egy veszélyes kontra végén Horváth Viktóriával babrált ki Deczki. Akadt olyan időszak, ami sok helyzetet nem tartogatott, ám a hajrában felpörögtek az események. Nálunk Czégény Zsuzsánna és Krascsenics egyaránt elvarrhatta volna a szálakat, de mindkét játékosunk picit tévedett. Egyik háló sem rezdült meg a rendes játékidő végéig, így a finálé harmadik felvonásához hasonlóan ismét következhetett a hosszabbítás.

A túlóra első periódusában óriási lépést tettünk a trón felé, André “vette fel a nyúlcipőt”, aztán Krascsenics Csillának adott forintos átadást, ebből pedig megszületett a második találatunk. Egy sarokrúgás után Vámosi villantotta meg remek rúgótechnikáját, ám ellenfelünk nem örülhetett sokáig, mivel Horváth parádés emelésével ismét nálunk volt a fór.

Az utolsó öt minutum során hajtott az egalizálásért vetélytársunk, ám mi sem csak a bekkelésre összpontosítottunk. A végén Krascsenics kétszer is célba vehette az üres kaput, de ezeket a szituációkat megúszták a tolnaiak. Újabb gól már nem született, ennek köszönhetően a Magyar Kupa után a bajnokságban is aranyérmet akasztottak a nyakunkba!

Női futsal NB I döntő 4. mérkőzés
Tolna-Mözs-DEAC 2-3 (1-1, 1-1, 2-3) – hosszabbítás után
gólszerző: Nagy N. (4.), Vámosi (45.), ill Krascsenics (16., 43.), Horváth V. (45.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics Cs. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Böröczky, Czégény. Edzők: Quirikó Vivien, Üveges Katalin.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó döntő végeredménye: a DEAC 3-1-re nyert.