Most jön a neheze

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata három forduló után hibátlan mérleggel vezeti a táblázatot az NB I-ben. A remek rajt ellenére Quirikó Vivien lát esélyt a fejlődésre.

A DEAC a Tolnát gyűrte le az első fordulóban (3-2), majd az újonc Budaörs otthonában 4-1-re diadalmaskodott. Az előző héten összejött a mesterhármas, hiszen a három gólig jutó Krascsenics Csilla vezérletével 4-0-ra győztük le a Szekszárdot.

“Nagyon fontos volt, hogy a Tolna elleni meccset behúztuk, hiszen ez lendületet adott. Természetesen örülünk a kiváló rajtnak, bár az első két fordulóban kicsit döcögött a játékunk. A Szekszárd legyőzése során már feljavult a védekezésünk és a letámadásunk. Ennek ellenére akadnak még dolgok, amiket csiszolhatunk, példaként a helyzetkihasználást említhetném. A koronavírus miatt fél évet kellett kihagyniuk a csapatoknak, ami még érződik, de úgy vélem, hamarosan mindenki felveszi a ritmust. Egyébként kiegyenlített az élvonal mezőnye, senkit sem szabad lebecsülni” – mondta Quirikó Vivien.

Együttesünkre a következő játéknapon rangadó vár: az Astra érkezik október 18-án a DESOK-ba.

“Láttunk már felvételeket a riválisunkról, amelynek az egyik húzóembere Kota Gabriella. Rajta kívül is akadnak gólerős és rutinos játékosok, elég csak Varga Adélra, Ganczer Hajnalkára vagy Hargas Annamáriára gondolni. Jó erőállapotban van az Astra, a játékosai sokat futnak. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk itthon tartani a három pontot” – fogalmazott Üveges Katalin segítője.

Csütörtökön az NB II-ben szereplő Berettyóújfalu otthonában edzőmeccset vívunk. Quirikó Vivien szerint Újfaluban arra is lehetőségünk nyílik, hogy különböző játékelemeket kipróbáljunk.

A Hajdúböszörménnyel szép sikereket elérő szakember nyáron fogadta el a DEAC ajánlatát. Vajon Üveges Katalinnal mennyire kerültek azonos hullámhosszra az előző hetekben?

“Zökkenőmentes a közös munka, ami azzal is magyarázható, hogy hasonlóan gondolkodunk a futsalról. A meccseken nagyobb feladat hárul rám, mivel Kata sok időt tölt a pályán, ennek ellenére neki szintén vannak hasznos meglátásai” – mutatott rá Quirikó Vivien, aki az előző héten ünnepelte a születésnapját. “Természetesen a lányok felköszöntöttek, nagyon aranyosak voltak. Hatalmas ünneplést nem csaptunk, a Szekszárd legyőzése pedig tökéletes ajándék volt” – zárta mondandóját másodedzőnk.

Fotók: Kovács Anikó