Munkába álltak a férfi futsalosok

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata megkezdte a felkészülést a tervek szerint augusztus végén kezdődő NB I-re. Alakulatunk valószínűleg öt edzőmeccset vív az elkövetkező hetekben.

Férfi futsalosaink szerdán újra birtokukba vették a DESOK-ot: Elek Gergő legénysége megkezdte a hangolást a 2020/2021-es idényre. Az első foglalkozáson DEAC-mezt viselt Siska Gergő és Faragó Lajos is, ők nyáron csatlakoztak együttesünkhöz.

“Ez a hét a ráhangolódás jegyében zajlik, a keményebb munka hétfőtől kezdődik. Pallai Zsolt ma fizikai állapotfelmérést hajt végre a játékosokon, ezt mindent hónapban megismételjük. Kedden orvosi vizsgálatok szerepelnek a programban. A keret összes tagja egyéni edzéstervet kap, ám olykor lesznek közös erőnléti foglalkozások is. Délutánonként labdás tréningeket tartunk a fiúknak. Terveink szerint öt edzőmeccset játszunk: az már biztos, hogy a Mezei-Villel kétszer, az Újpesttel pedig egyszer találkozunk, az Aramis együttesével pedig zajlanak az egyeztetések. Debrecenben minden körülmény adott a minőségi munkához, így nem megyünk edzőtáborba” – nyilatkozta Elek Gergő.

Két brazil játékosunk, Robert Weyne és Thiago Alves szerdán érkezett vissza Magyarországra. Jelenleg úgy fest, hogy a dél-amerikai légiósokra kéthetes karantén vár, hiszen Brazíliában tombol a koronavírus.

“Minden előírást betartunk, ám ha bizonyos mennyiségű negatív teszt után csatlakozhatnak a kerethez, ezt az esélyt szeretnénk kihasználni” – mutatott rá a vezetőedzőnk.

FOTÓK AZ EDZÉSRŐL