Nagy árat fizettünk a megingásainkért

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulatának az első perctől az utolsóig koncentrálnia kell.

A DEAC női futsalosai 3-2-es vereségbe futottak bele vasárnap este a TFSE otthonában, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntő állása jelenleg 1-1. Egyébként a fővárosban a 25. percben már 2-0-ra vezettünk, ám ellenfelünk a hátralévő időben ledolgozta a hátrányát.

Felemás érzéseim vannak az összecsapással kapcsolatban – kezdte az értékelést Quirikó Vivien. – Mindkét félidőt meggyőzően indítottuk, aztán a hazaiak átvették az irányítást. Bosszantó ez a végeredmény, hiszen kétgólos fórunk is volt. Talán az előnyünk miatt kicsit megnyugodtunk, ezt pedig vetélytársunk könyörtelenül kihasználta. Ezen a találkozón is kiderült, hogy egyetlen pillanatra sem lankadhat a figyelmünk. Ezúttal védekezésben olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek nem jellemzőek ránk. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hazaiak jóval szerencsésebbek voltak, elég a harmadik találatukra gondolni, amikor a labda megpattant, és így jutott a kapunkba. Persze erre nem foghatunk semmit, mivel az első mérkőzésen a mi kezünket fogta Fortuna. Fülöp Dia produkcióját feltétlenül ki kell emelni, hiszen ő az utóbbi időben folyamatosan csapatunk egyik erőssége. A folytatásban viszont több embernek is hoznia kell ezt a szintet ahhoz, hogy megnyerjük ezt a párharcot. Egyébként számította arra, hogy nem fogjuk három meccs alatt eldönteni a finálét, hiszen a TFSE jó játékerőt képvisel – mutatott rá a vezetőedzőnk.

Vasárnap a DESOK-ban tehetünk egy újabb lépést a címvédés felé, a találkozó 17 órakor kezdődik.

Nem lesz könnyű dolgunk, mivel a budapestiek a sikerüknek hála azt érezhetik, hogy van esélyük az aranyéremre. Abban bízom, hogy hátul stabilabb teljesítményt nyújtunk, elöl pedig élünk a gólszerzési esélyeinkkel. Az eddigi meccseken apróságok döntöttek, szerintem erre kell számítani a hétvégén is – zárta mondandóját Quirikó Vivien.