Nagy élmény volt a válogatott szereplés

Tóth Attila a koronavírus miatt megkurtított szezonból is próbálta kihozni a maximumot. A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapatának játékosa tizennégy gólt termelt a bajnokságban, emellett a válogatottba is bekerült. Tóth mégsem ül a babérjain, újabb célokat tűzött ki maga elé.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az előző héten jelentette be, hogy a futsal NB I-ben sem folytatódhat a küzdelem. A DEAC férfi együttese az alapszakaszt a hetedik helyen zárta, így Elek Gergő legénysége az alsóházba került. A rájátszásban csak a Rubeola otthonában léphettünk pályára, a csömöri vizitünk során egy pontot szereztünk a 2-2-es döntetlennek köszönhetően.

“Nem lepett meg az MLSZ döntése, számítottam erre az eshetőségre” – szögezte le Tóth Attila. “Szerettem volna a pályán befejezni a szezont, de ahogy hallottam, több csapat nem támogatta a folytatást. Kiválóan kezdtük az idényt, a rajtunkkal sokakat megleptünk. Talán az elején az ellenfelek kissé lebecsültek minket, ám ezt a folytatásban nem tapasztaltam. Sajnos néhány alkalommal váratlan vereségbe futottunk bele. A Fradi legyőzését és a Mezei-Vill elleni döntetlent tartom a legszebb eredményeknek. Úgy vélem, többre képes ez a csapat. Bízom benne, hogy ezt a következő szezonban be is tudjuk bizonyítani. Jól érzem magam a DEAC-ban, a srácokkal is remek a viszonyom” – nyilatkozta 22 esztendős játékosunk.

Tóth a DEAC gépezetének fontos láncszeme volt az elmúlt hónapokban. A pontvadászatban tizennégy találatot termelt, ezzel együttesünk házi gólkirálya lett. Produkciójára Turzó József szövetségi kapitány is felfigyelt.

“Elégedett vagyok a teljesítményemmel. A legjobb szezonomat produkáltam, de nem elégszem meg ennyivel, szeretnék előrelépni. Nagyon örültem, amikor bekerültem a válogatottba, az igazat megvallva kicsit meg is lepett a meghívó. Óriási élményt jelentett a nemzeti együttesben szerepelni. Értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, és reményeim szerint hamarosan alapembere lehetek a gárdának” – mondta Tóth Attila.