Nagy skalpot szereztünk

A Debreceni Egyetem alakulata a mesterhármasig jutó Rácz Zsolt vezérletével megszakította a kecskemétiek szép sorozatát.

A DEAC férfi futsalosai foghíjas kerettel várhatták a Kecskemét elleni rangadót, hiszen Tóth Attila, Berecz Rafael és Szabó Ábel sem léphetett pályára péntek este a DESOK-ban. Már a kezdő sípszó előtt szólhatott a vastaps a csarnokunkban, ugyanis Elek Gergő megkapta az előző szezon legjobb edzőjének járó díjat Kozma Mihálytól, az MLSZ futsal-szakágvezetőjétől.

A találkozó első veszélyesebb lövését Bencsik Roland eresztette meg, a játékszer érintette a hálót, de szerencsére csak oldalról. A másik oldalon Harmati Tamás jelentkezett egy ígéretes lökettel, ám az eredmény ekkor sem módosult. A folytatásban mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, ennek ellenére az első félidő csupán egy találatot hozott, szerencsére ezt Thiago szerezte. Brazil légiósunk egy szabadrúgás-variáció után vette be Rigó László kapuját. A szünethez közeledve a vendégek igyekeztek nagyobb nyomást helyezni ránk, ám az egyenlítés nem jött össze, mivel Krajcsi Bence ihletett formában védett.

A második játékrész elején Nagy Bencét lehetett dicsérni, mivel erőszakosan labdát szerzett, aztán Harmatinak osztott ki egy gólpasszt, ezzel megdupláztuk az előnyünket. Nem sokkal később Deiby Arango bosszankodhatott, ugyanis távoli átlövése a kapufán csattant. Hátul Krajcsi továbbra is szállította a szebbnél szebb hárításokat, így egyre közelebb kerültünk a három pont megszerzéséhez. A 32. percben már cerberusunk sem tudott segíteni, Mánya Szabolcs faragott a különbségen. Ezt követően Rácz Zsolt támadta meg Rigót, amivel eléggé meglepte a kecskemétiek kapuvédőjét, aki passzolni szeretett volna, de a labda a játékosunkról a gólvonalon túlra pattant. A hajrában az öt a négy elleni taktikát húzta elő ellenfelünk, ám ebből is mi profitáltunk, Rácz további két góllal tette fel a koronát a saját teljesítményére. A lefújás előtt még Öreglaki Norbert kapott piros lapot sportszerűtlen megmozdulása miatt.

Együttesünk szép győzelemmel örvendeztette meg a drukkereket, míg a Kecskemét ebben a szezonban először kapott ki az NB I-ben. Rácz Zsolték a következő játéknapon a Veszprém otthonában fognak vizitálni.

Futsal NB I 5. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 5-1 (1-0)
DESOK, vezette: Czene-Joó Ádám, asszisztensei: Muhari Gergő, Deme Rajmund.
Gólszerzők: Thiago (15.), Harmati (22.), Rácz Zs. (33., 37., 40.), ill. Mánya (32.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi, Vass, Harmati, Rácz Zs., Nagy B. Cserék: Tóth Benedek, Szatmári, Deiby, Thiago, Sándor K., Harcsa, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.