Nagyon fontos három ponttal gazdagodtunk

A Debreceni Egyetem alakulatának meg kellett izzadnia a győzelemért.

A felsőházba vágyó DEAC férfi futsalosai a Nyírgyulaj otthonában vizitáltak hétfő este. Elek Gergő vezetőedző betegség miatt nem tarthatott a csapatával, emellett a keretünk sem volt teljes, hiszen Rácz Zsolt és az eltiltott Vass Ottó nem léphetett pályára.

Nagyszerűen indítottuk a találkozót, Thiago a harmadik percben küldte a labdát a hazai kapu bal alsó sarkába, majd a hatodik minutumban Faragó Lajos éles szögből bombázott a léc alá. Faragónak a gólja előtt volt egy nagy mentése is a saját térfelén. A rosszul sikerült rajt nem szegte a hazaiak kedvét, Krajcsi Bencének többször hatalmasat kellett védenie. Az első félidő derekán Matheust harcolt ki egy büntetőt. Krajcsi helyére Dobi Attila érkezett, de ellenfelünk brazil légiósát nem tudta meglepni. Nem sokkal később ismét kettővel vezettünk: egy szöglet után Harmati próbálkozása fogott ki Petró Martinon. Tapadtak ránk a nyírgyulajiak, Tóth Erik kozmetikázott az álláson. A szünetig Matheus és Harmati is eltalálta a kapufát, a pihenő alatt 2-3 szerepelt az eredményjelzőn.

A második játékrészben sem lett egyszerűbb a helyzetünk, ugyanis egy sarokrúgást követően Matheus kapásból bombázott a kapunkba. Viszonylag sokáig nem láthattunk újabb találatot, a csendet Szabó Ábel törte meg, aki egy szép kontrát fejezett be. A 37. percben ismét gyors ellencsapást vezettünk, ezúttal Harmati tette fel az i-re a pontot. Az ötödik gólunkat egyébként Krajcsi sokadik bravúrja előzte meg. A hajrában a nyírgyulajiak elővették az öt a négy elleni taktikát, amiből Nagy Bence profitált. A végéig még Matheusnak akadtak életerős kísérletei, de ezeket szerencsére megúsztuk.

Nagyon kellett ez a három pont, ugyanis ennek köszönhetően megmaradt az esélyünk a felsőházra. Szentes-Bíró Tamásék az alapszakasz utolsó meccsén az Újpestet fogadják a DESOK-ban január 31-én. Minden szurkolóra szükségünk lesz azon a sorsdöntő ütközeten!

NB I 17. forduló
Nyírgyulaj Futsal-DEAC 4-5 (2-3)
gólszerzők: Matheus (9., 26. – az elsőt büntetőből), Tóth E. (18.), Nagy B. (39.), ill. Thiago (3.), Faragó (6.), Harmati (15., 37.), Szabó Á. (35.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Szabó Á. Cserék: Dobi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Harmati, Sándor K., Serestyén.