Nem adjuk fel a harcot

Siska Gergő abban bízik, hogy Fortuna végre a Debreceni Egyetem csapatának a kezét is megragadja.

Egyre vékonyabb az a kötél, amelyen egyensúlyoznak a DEAC futsalosai a Veszprém elleni bronzcsata során. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban jelenleg 2-0-ra vezetnek a bakonyiak. A következő felvonást péntek este rendezik meg a királynék városában, ahol megpróbálhatjuk életben tartani a reményeinket.

“Az egész csapatot megviselte a két vereség (Veszprémben a múlt héten 6-1-re, a DESOK-ban pedig hétfőn 9-3-ra maradtunk alul – a szerk.), de szerintem ezzel senkit sem lepek meg – kezdte a beszélgetést Siska Gergő. – Azt tapasztalom, hogy már túltettük magunkat a történteken. Rutinos játékosnak számítok, így nekem is kötelességem, hogy felrázzam és biztassam a srácokat. Kielemeztük a legutóbbi mérkőzést, a hibákból próbálunk okulni. Az edzéseken az összes játékelem csiszolására nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen az a célunk, hogy meglepjük az ellenfelünket. Ugyan nem vagyunk ideális helyzetben, ám még semmi sincs veszve. Volt már rá példa, hogy ilyen szituációból felállt egy gárda, nagyon örülnék, ha mi is képesek lennénk erre. Sajnos az első két összecsapás során a szerencsével is hadilábon álltunk, bízom benne, hogy ebben a tekintetben szintén lesz fordulat holnap. Sokan leírhatnak bennünket a két súlyos zakó miatt, de nekik ugyancsak bizonyítani akarunk” – hangsúlyozta a rutinos centerünk, aki ebben az idényben eddig nyolc gólt termelt az NB I-ben.

Elek Gergő vezetőedző variációs lehetőségei valamelyest szűkültek, mivel Faragó Lajos eltiltás miatt nem léphet pályára. Szerencsére sérülés nem nehezíti a dolgunkat.

Férfi futsal NB I 3. helyért 3. mérkőzés
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC
2021. 06. 04. (péntek) 18:30, Március 15 Sportcsarnok
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Veszprémnek.