Nem becsüljük le a sereghajtót

Az alapszakasz második köre kezdődik a futsal NB I-ben. A Debreceni Egyetem csapata péntek este 18.30-tól a Nyírgyulajt fogadja a DESOK-ban, a koronavírus miatt életbe lépett szigorítások miatt zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót.

Együttesünk jelenleg a negyedik pozíciót birtokolja, míg vetélytársunk kilenc összecsapás alatt egy pontot szerzett, így nem véletlen, hogy csak sereghajtó. Önbizalmat adhat, hogy az első játéknapon gólgazdag meccsen 9-4-re diadalmaskodtunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gárda otthonában.

“A Nyírgyulaj aktuális helyezése nem tükrözi hűen a tudását” – figyelmeztetett Siska Gergő, aki öt és fél éven keresztül erősítette pénteki riválisunkat. “Elek Gergő vezetőedző is azt kérte tőlünk, hogy ne vegyük félvállról ezt a bajnokit. Nem lesz könnyű dolgunk, de bízom az újabb győzelemben. Eddig csak attól a három csapattól kaptunk ki, amelyik előttünk áll a tabellán. Az alapszakasz zárásáig szeretnénk minél több pontot szerezni, ezzel is bizonyítani, hogy helyünk van a felsőházban” – fogalmazott a 30 esztendős futsalos.

A magyar válogatott hétfőn és kedden Ukrajnával játszott felkészülési meccset Debrecenben. Az Európa elitjéhez tartozó ukránok mindkét találkozót egy góllal megnyerték (2-1-re és 4-3-ra). A DEAC-ból Tóth Attila és Szentes-Bíró Tamás mellett Siska Gergő is bekerült nemzeti együttesünk keretébe.

“Az első összecsapáson érződött rajtunk, hogy hosszabb ideje nem játszottunk együtt, a másodikon már sokkal jobban nézett ki a játékunk. Fontos tapasztalatokat szereztünk, és a teljesítményünk bizakodásra adhat okot. Ukrajnát nem véletlenül tartják élcsapatnak, hiszen a játékosai gyorsak, technikásak és erősek. Sajnos a Főnix Csarnokba nem jöhettek nézők, de ehhez hozzá kell szoknunk, hiszen a bajnokságban szintén ez lesz. Próbáltam a szövetségi kapitány bizalmát meghálálni, bár kisebb húzódás nehezítette az életemet. Reménykedem benne, hogy a következő összetartásra is meghívót kapok” – mondta Siska.

A mieink Kazahsztánnal, Fehéroroszországgal és Izraellel kerültek azonos csoportba az Eb-selejtezőben. A tervek szerint decemberben Kazahsztánba utazunk, bár a koronavírus átírhatja a forgatókönyvet.

“Nem volt szerencsénk a sorsolásnál. A kazahok egyértelműen kiemelkednek, de a fehéroroszok szintén komoly játékerőt képviselnek. Utóbbiakkal nemrég vb-selejtezőt vívtunk, amelyet elveszítettünk. Bízom abban, hogy sikerül legalább a második helyet megszereznünk. A reményeimet az is táplálja, hogy érzésem szerint szintet léptünk az utóbbi időben” – zárta mondandóját Siska Gergő.

“A nyolc csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszás során dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről” – részletezi a kvalifikáció szabályait az MLSZ a közleményében.

Futsal NB I 10. forduló
DEAC-Nyírgyulaj KSE
2020. 11. 13. (péntek) 18:30, DESOK

Fotók: Derencsényi István