Nem dőlhetünk hátra

A Debreceni Egyetem alakulata ősszel már két vállra fektette a nyíregyháziakat, és most is erre készül.

Az előző fordulóban eldőlt, hogy a DEAC férfi futsalosai idén is bejutnak a felsőházba, vagyis teljesítették a szezon előtt kitűzött célt. Ettől függetlenül nem lesz tét nélküli a hétfő esti bajnoki, amelyet a Nyíregyháza otthonában vívunk, hiszen minél előkelőbb helyen zárjuk az alapszakaszt, annál jobb helyzetből vághatunk neki a rájátszásnak.

Ellenfelünk tizennyolc forduló alatt tizennyolc egységet szerzett, ennek köszönhetően jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán. Nem lehet lebecsülni egyébként az újoncot, mivel december elején például az MVFC csarnokában diadalmaskodott 6-4-re. Érdekesség, hogy a téli átigazolási szezonban nem tétlenkedtek a szabolcsiak: Maneca és Caíque személyében két brazil légióst szerződtettek.

A hatodik helyezett együttesünk az előző kanyarban a Berettyóújfalut látta vendégül a megyei rangadón. Sokáig úgy tűnt, hogy Thiagóék itthon tudják tartani a három pontot, a 31. percben már 4-1-re vezettek, ám a remek napot kifogó Matheus vezérletével egalizáltak az újfaluiak (4-4).

Elek Gergő legénysége az őszi bajnokiból kiindulva bizakodva utazhat Nyíregyházára, mivel ekkor 8-2-re nyert. Az októberi találkozón egyébként a szünetben még csak egy gól volt Lovas Norbert tanítványainak a hátránya (3-2), ám a második játékrész sokkal jobban sikerült nekünk.

NB I 20. forduló
Á Stúdió Futsal Nyíregyháza-DEAC
2023. 01. 30. (hétfő) 19.00, Continental Aréna

Fotó: Derencsényi István