Nem ért véget a sorozat

A Debreceni Egyetem csapata hiába került kétgólos előnybe, nem tudott pontot szerezni a rangadón.

A DEAC női futsalosai a sikeresen megvívott Magyar Kupa-párharc után ezúttal a bajnokságban találkoztak a TFSE-vel. A két gárda szombaton már negyedszer csapott össze egymással ebben az idényben. Az előző meccseken mindig az idegenben szereplő csapat ünnepelhetett, és sajnos ez a széria most sem szakadt meg.

Pedig nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, Krascsenics Csilla és Horváth Viktória is veszélyeztetett az elején. A hatodik percben már gólnak örülhettünk, André Antónia egy hosszú indítás után vette be Ősz Csenge kapuját. Nem sokkal később Horváth Viki Fülöp passzát gyönyörűen vette át, majd megduplázta az előnyünket.

Ekkor egyértelműen uraltuk a találkozót, így nem érdemtelenül állt 2-0 az eredményjelzőn. Az sem jelentett meglepetést, hogy Csernai Gábor időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket. A rövid pauza után a rutinos Pádár Anita meglódult, és a jobb alsóba bombázott. Pádár még az első félidő végén is megvillant, ennek köszönhetően elolvadt a fórunk.

Pádár a második félidőben sem lazsált, ígéretes pozícióból végezhetett el egy szabadrúgást, de Krascsenics blokkolt. Tóth Renáta többször is szép védéssel bosszantotta a fővárosiakat, míg a másik oldalon Ősz sem unatkozott. Ellenfelünk kapusa ezen a napon a “kapufával is szövetséget kötött”: André és Krascsenics próbálkozásánál sem volt szerencsénk. A 36. minutumban Kovács Szilvia járt túl Tóth eszén (2-3). Mentünk előre az egyenlítésért, de sajnos már nem módosult az eredmény, ehhez például Janicsek óriási mentése is kellett.

“Az első félidő első felével nagyon elégedettek lehetünk, nem csak a találatok, hanem a játék képe miatt is. Két védekezési hibát használt ki a TFSE, és ezzel egyenlített, de ekkor sem éreztük, hogy gond lehet, hiszen inkább mi domináltunk, és ez a helyzetekben is megmutatkozott. Bizakodásra adhat okot, hogy több olyan dolgot láttunk vissza ma, amit mostanában sokat gyakorlunk az edzéseken. A vereség ellenére óriási gond nincs, kielemezzük a meccset, a hibákat pedig ki kell javítanunk. Jövő héten győzni szeretnénk a Tolna ellen, ugyanis be akarjuk biztosítani a helyünket a felsőházban” – fogalmazott Quirikó Vivien.

Jelenleg az első helyet birtokoljuk, de ha az Astra vasárnap legyőzi a Budaörsöt, átveszi a vezetést a tabellán. Jövő vasárnap a Tolnát fogadjuk a DESOK-ban.

Női futsal NB I 10. forduló
DEAC-TFSE-Szertarsport.hu 2-3 (2-2)
gólszerző: André (6.), Horváth V. (7.), ill. Pádár (7., 19.), Kovács Sz. (36.)
A DEAC összeállítása: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V. Cserék: Torma, Fekete, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

Fotók: Papp Attila