Nem jön jókor a szünet

Elek Gergő szerint a Debreceni Egyetem csapata bebizonyította, hogy valóban a bronzéremért akar küzdeni.

A DEAC férfi futsalosai nem úgy kezdték a Kecskemét elleni rangadót, ahogy eltervezték, hiszen az ötödik percben kétgólos hátrányba kerültek. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak Elek Gergő tanítványai, akik a 38. minutumban már 7-2-re vezettek. A hajrában még Kulcsár és Sallai ugyan bevette Krajcsi kapuját, ám ez csak szépségtapaszt jelentett a hírös városiaknak. A harmadik helyről ábrándozó együttesünk először diadalmaskodott a felsőházban.

“Ennek a győzelemnek köszönhetően lépéselőnybe kerültünk, ám nem dőlhetünk hátra. A fiúk pénteken bebizonyították, hogy valóban bronzmeccset akarnak játszani. Legközelebb a Veszprémet fogadjuk közel egy hónap után, azon a találkozón is hasonló teljesítményre lesz szükség. A mi szempontunkból nem jön jókor a szünet, hiszen ez a forma akár el is tűnhet. Pihenőt fogok adni a játékosoknak, emellett két edzőmérkőzést szeretnék lekötni erre az időszakra” – nyilatkozta Elek Gergő.

Berecz Rafael sem tétlenkedett a pénteki összecsapáson, hiszen ő vette be először Rigó kapuját, majd a második játékrészben büntetőt harcolt ki, amit Thiago értékesített.

“A meccs előtt azt beszéltük, hogy feltétlenül nyernünk kell. Egy rövidzárlatnak köszönhetően kerültünk kétgólos hátrányba, de nagyon fontos volt, hogy még a szünet előtt fordítottunk. Azt a játékot próbáltunk megismételni, amit decemberben nyújtottunk (ekkor 4-0-ra vertük a Kecskemétet – a szerk.), akkor mindenki fegyelmezetten tette a dolgát. Örülök, hogy itthon tudtunk tartani ezt a nagyon fontos három pontot” – fogalmazott Berecz, aki szerdán ünnepelte 22. születésnapját. Ezzel kapcsolatban elmondta, már a sikert is szép ajándéknak tartja, de a boldogságát természetesen fokozza a gólja.

Krajcsiék a következő bajnokijukon a Veszprémet fogadják, a tervek szerint az összecsapást április 23-án rendezik meg.