Nem jött össze a pontszerzés a megyei rangadón

A Debreceni Egyetem alakulata először maradt alul a mostani idényben a felsőházban.

A DEAC férfi futsalosai három veretlenül megvívott meccsel indították a szereplésüket a felsőházban. Elek Gergő tanítványai a jó sorozatot hétfő este az MVFC elleni megyei rangadón folytathatták a DESOK-ban. Megható pillanatokkal indult a találkozó, hiszen játékosaink Nagy Bencének üzentek. Centerünk az előző héten a Haladással vívott ütközeten sérült meg súlyosan, elszakadt az elülső keresztszalagja, azóta már meg is műtötték.

A mai találkozó első lövését Szabó Ábel eresztette el, ám a kísérletét blokkolták. A másik oldalon egy szöglet után Iszák Dominik tüzelt, de jócskán célt tévesztett. A harmadik perc végén megszületett az első gól: Deibytől Rafinha vette el a labdát, aztán a létszámfölényes helyzet végén az újfaluiak brazil légiósa közelről küldte a labdát a kapunkba. Nem sokkal később Matheus a lábát fájlalva maradt a földön, a vendégek húzóemberét ölben vitték le, de rövid ápolást követően folytatta a játékot. Az első játékrész derekán ellenfelünk megduplázta a fórját, Gál István bal külsővel leadott lökete a jobb alsóban pihent meg. A tizennegyedik minutumban még nehezebbé vált a helyzetünk, hiszen Matheus a hatos környékéről bevette a kapunk bal oldalát. A jelentősnek nevezhető differencia ellenére sem adtuk fel a harcot, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét, Tóth Attila egy szabadrúgás után szépített. A szünet előtt Tóth kétszer is próbálkozott, ám ezúttal nem rezdült meg az újfalui háló.

A második játékrész elején Rábl János megkapta a második sárgáját. Az emberfór során Deiby faragott volna a hátrányunkon, de nem sokáig ünnepelhettek a szurkolóink, mivel a gólt kezezés miatt nem adta meg a játékvezető. Sőt, kolumbiai játékosunknak is villant a második sárga lap, vagyis már csak kívülről szurkolhatott a társainak. A kiállításokat követően Matheus ünnepelhetett újra, a gurítása a kapunk bal alsó sarkában kötött ki. Nem sokáig szerepelt 1-4 az eredményjelzőn, ugyanis Tóth Attila asszisztját Harmati Tamás értékesítette. A folytatásban sem unatkozhattak a drukkerek, előbb Szabó Péter növelte az MVFC előnyét, majd egy kezezés miatt megadott hatméterest Thiago váltott gólra. A hajrában elővettük az öt a négy elleni játékot, ám Nagy Imre sajnos eldöntötte a három pont sorsát (3-6).

Gárdánk jövő hétfőn az Aramis csarnokában fog vizitálni.

Felsőház 4. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu 3-6 (1-3)
DESOK, vezette: Kovács Gábor, asszisztensek: Deme Rajmund, Róka Krisztián.
Gólszerzők: Tóth A. (15.), Harmati (26.), Thiago (33.), ill. Rafinha (3.), Gál (9.), Matheus (13., 25.), Szabó P. (30.), Nagy I. (37.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Deiby, Thiago, Szatmári, Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Vass, Harmati, Rácz, Sándor K., Tóth A., Magyar, Győri, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotók: Derencsényi István